- Jeg fikk reguleringsplanen av kommunen for kort tid siden, så det er ikke så lenge til før vi starter med byggingen. Planen er havfiske med mulighet for overnatting. Det vil også bli laget kai for til eget fiskefartøy og hyllekai til utleiebåter, sier han.

Familiebåten

Olsen skal bruke familiebåten i driften av den nye bryggen.

- Den båten vi hadde da vi lagde aksjeselskapet har jeg, min bror i Kristiansand og min far sammen. Faren min har drevet med helårsfiske mens jeg har kun drevet med sesong, altså vinter og sommer, sier han.

Han sier at det er få tilbud som hans idè i Brønnøysund.

- Grunnen er at det er ingen som har hatt noe interesse for det eller turt å satse. Også er det veldig få steder igjen å dra i gang noe som dette i Brønnøysund. Så når vi får det opp og i gang så blir det bra, sier han.

Han søkte hos Brønnøy kommune for dispensasjon på grunn av at Gårdsøya er et industriområde.

- Siden dette er et område beregnet for fiskeri og industri, er det er visse ting som må ordnes, for eksempel parkeringsplasser. Vi må lage litt skisser og planlegge hvordan det skal se ut og hva som skal ligge hvor, sier han.

Starter til høsten

Til vanlig er han fisker og skipper på hurtigbåten som går mellom Vega og Sandnessjøen. Sjøfisk & Rorbuer AS vil bli hans nye satsing, og han håper på å begynne byggingen til høsten. Jobben i TTS vil han fortsatt ha en tid fremover.

- Dette tilbudet vi kommer til å dra i gang vil bli sesongbasert, så vi kommer til å drive med torskefiske på vinteren og blåkveitefiske om sommeren. Har avtale med TTS om permisjon i mars og august, slik at jeg kan drive med dette. Etter hvert som dette blir mer og mer etablert blir jeg nok å drive med dette på fulltid, sier han.

Han sier at Brønnøysund trenger et slikt tilbud.

- Hvis vi ser på Vega, så er de i full gang med rorbuene. Generelt sett ligger det mer fokus på turistene i dag, og det er stor etterspørsel etter et slikt tilbud som vi kommer til å gi. Har snakket med naboene ved siden her, og de er enige, sier han.

Olsen forteller at hovedfokuset vil ligge på turistfiske og starte med havfisketurer.

- Først og fremst skal vi begynne med småbåtutleie, for så havfisketurer, sier han.

Han mener at Brønnøysund passer med å ha slike bedrifter og synes det er synd at det ikke har blitt gjort før.

- Det er jo fordi at folk ikke er interessert eller tørr å satse, når det først er mulighet for noe slikt. Vi håper at dette vil gi positive ringvirkninger slik at både folk som bor i byen og turister å oppleve resten av byen, ikke bare det som er i sentrum, sier han.

Kommunen positiv

Kommunen er positiv til idéen.

- Folk generelt og i kommunen er positive og tenker at dette er spennende.

Olsen sier at de skal ta kontakt med Innovasjon Norge for å høre om de vil støtte deres idé.

- Vi har en plan for hva som skal skje, det som gjenstår nå er å høre med dem om de ønsker å støtte ideen vår: Tegningene er på plass og alt virker veldig spennende, sier han.

Båten "Sjøfisk" som Olsen har med sin far og bror skal ligge ved den nye kaia, som vil bli bygd til høsten. Foto: Privat