BAnett skrev i går om Arne Sigurd Antonsen som hadde fått et tykt lag med asfaltlim på dekkene på bilen etter en kjøretur mellom Foldereid og Kongsmoen mandag. Flere bilister har klaget og nå tar Statens vegvesen affære.

I dag klokka 20.00 starter arbeidet med å frese opp hele den 17 kilometer lange strekningen mellom Follabrua og Kongsmoen. Bindemiddelet i asfalten ligger som en hinne på vegen og gjør det glatt å kjøre, melder Statens vegvesen i ei pressemelding.

Ifølge NRK Trøndelag møtte asfaltentreprenøren Statens vegvesen tirsdag kveld. I etterkant ble det bestemt at det øverste laget på hele den 17 kilometer lange strekningen skal freses opp.

– Det er absolutt behov for å gjøre noe. Dette går ikke over, sier byggeleder i Statens vegvesen, Gunnar Heggli til NRK.

– Statens vegvesen krever strakstiltak av entreprenøren. Det ser ikke bra ut og vi kan ikke ha det slik, sier Heggli. Tidligere sa vegvesenet at de først ville vurdere tiltak en gang i august.

Statens vegvesen anbefaler bilførere om ikke å kjøre på denne fylkesvegen nå. Statens vegvesen skal ha brukt en type overflatebehandling som ikke lenger er så vanlig i Norge melder NRK. Dette er billigere enn å legge to lag med asfalt. I stedet er det sprøytet ut bitumen og spredd stein oppå asfalten. Veivesenet mener problemet er at en del av steinen ikke festet godt nok i vår.