Det er Ytringen som skriver om Arne Sigurd Antonsen som advarer folk om å kjøre denne strekningen. Det var mandag 16. juli han kjørte på strekningen mellom Folereid og Kongsmoen og merket seg at dekket var helt svart og glinset i sola.

– Jeg tenkte ikke så mye over det før vi kjørte en liten stund og det etter hvert føltes som vi kjørte på en regntung vei. Når det er finvær og sol så er det litt rart, sier Antonsen til avisen.

Da de stanset bilen så de at dekkene var omkranset av lim og veirester. Sporene i dekkene var helt tettet igjen. Antonsen varslet 175 om forholdene. Selv må han gå til forsikringsselskapet for å få erstattet nye dekk til bilen.

Til BAnett sier Antonsen at han vet om flere som har fått skader på bildekkene etter å ha kjørt på denne asfalten som ble lagt for ett år siden.

– Jeg må bare si at timeglasset er i ferd med å renne ut for nå har de fått så mange sjanser, sier Arne Sigurd Antonsen og henviser til Statens Vegvesen.

Byggeleder i Statens Vegvesen Gunnar Heggli sier det vil bli skiltet mer fra i morgen.

– Veidekket mellom Foldereid og Kongsmoen er under observasjon. Situasjonen som var i går og som sannsynligvis fortsetter i dag er ikke heldig. Varmen som er kommet har gjort til at limet som skal holde dekket nede har blitt for mykt på noen steder, der dekket har mangler. Slik det er nå så bør man følge skiltingen som allerede er der, sier Heggli til Ytringen.

Han forteller videre om at det kan bli omlegging på planene ettersom det har kommet nye problemer på veistrekningen.

– Etter planene så skal dekket som er der nå ligge til neste år. Men siden det har kommet flere problemer så må vi kanskje gjøre noe før den tid, sier Heggli.