På en pressekonferanse i London 15. juli ble det kjent at First Scandinavia og Boeing har blitt enige om å etablere Newtonrom i ni europeiske land.

– Det er imponerende at FIRST Scandinavia har fått på plass denne avtalen med Boeing. Det sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap) i en pressemelding.

Sprer konseptet internasjonalt

Det er brønnøyværingen Stian Elstad som er daglig leder i FIRST Scandinavia. Han sier denne avtaleinngåelsen betyr utrolig mye for bedriften.

– Det gir oss en unik mulighet til å utvikle organisasjonen med flere ansatte og et avdelingskontor i Tyskland allerede fra høsten av. Vi har en ambisjon om å spre Newton-konseptet internasjonalt og en bedre partner enn Boeing i dette arbeidet kan man ikke ønske seg. Vi har nå fått garantier om de første fem millioner dollar og det er god grunn til å tro at dette bare er starten. Vi kommer til å etablere Newton-rom i ni Europeiske land, samt utvikle både mobile Newton-rom og nytt faglig innhold som en del av dette prosjektet. Det vil også komme Newton-nettverket i Norge til gode. Det at Boeing som en av verdens største teknologibedrifter støtter et slikt initiativ fra FIRST Scandinavia i Bodø er bare fantastisk. Vi har jobbet hardt med dette gjennom flere år i ulike samarbeidsprosjekter med Boeing, men nå gleder vi oss oss til å gå i gang for fullt i Europa, sier Stian Elstad til BAnett.

Fem millioner dollar

Gjennom avtalen med Boeing skal First Scandinavia realisere nye Newtonrom i Storbritannia, Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia, Spania, Belgia, Polen og Sverige. Avtalen er på fem millioner dollar over en seks årsperiode.

– Det er spennende at en kunnskapsaktør basert i Bodø satser sammen med et av verdens største selskaper for å bidra til mer realfagsinteresse i Europa, sier en svært fornøyd fylkesrådsleder.

Flere velger realfag

Formålet med First Scandinavia er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi. Det bidrar til at flere velger en realfaglig utdanning.

- Vi skal alle være litt stolte av vi har denne type selskaper her i Nordland, avslutter Norvoll.