Se hva meteorologen sier om Roots-været

Sola sliter med å trenge igjennom skyene over Roots-teltet mandag.  Foto: Jøran Horn

Nyheter

- Inte ha förr höga förventningar. Slik innleder vakthavende meteorolog i Tromsø, svenske Magnus Ovhed, intervjuet om Roots-været.

Neppe regn

Etter å ha mottatt forsikringer om at erfaringene fra fjoråret tilsier at "alt over opphold er bonus", blir stemmen med ett betydelig kvikkere i andre enden av telefonen.

- Det er liten sjanse for at det blir regn i perioden onsdag til søndag, sier han.

Men vi får ikke se så mye til sola. Han forklarer det med at søndre Nordland og hele Nord-Norge fortsatt er på feil side av høytrykksryggen.

- Det gjør at den lille vinden som kommer er nordavind og havstrekk som holder temperaturen nede. Så det blir overskyet og relativt kjølig vær. Men det skal ikke så mye til før det slår over og det kan komme varmluft over fjellene fra øst.

Tosifret

- Slik prognosen er nå får dere i alle fall tosifret, og det kan bli opptil 15 grader. Og det kan bli klarværsperioder med sol. Lykke til med festivalen, sier Magnus Ovhed ved meteorlogisk institutt i Tromsø.

Yr.no melder hele 19 grader og sol fra skyfri himmel onsdag. Videre fram til helgen sammenfaller varslet med det vakthavende meteorolog i Tromsø har.