- Vi startet i går og det blir full fart med rigging til og med tirsdag. I går og i dag har vi hjelp av rundt 15 mann fra Amcar-klubben, like mange fra egne rekker i Kulturcompagniet, samt to elektrikere fra samarbeidspartner Sinus. Alle har vært med å rigge før, så det er godt drillet gjeng, roser festivalsjef Per Martin Orvik.

Riggingen følger en fast rekkefølge. Det store inngangs-, bar- og restaurantteltet ble satt opp i går.

- I dag skal vi få opp konsertteltet, barlinjen i Havnegata og gjerde inn området, forteller arrangementsansvarlig Terje Knutsen.

Scenen kommer fra Træna

Hovedscenen leies av et Trondheims-firma og ble brukt på Trænefestivalen som ble avsluttet i går.

- Den kommer hit på tirsdag og som vanlig er det Hilstad IL som skal sette den opp, forteller Orvik.

Barene skal etter hvert også fylles med diverse fludium. Og ingen trenger å bekymre seg for tørsten på årets Roots.

- Vi har bestilt inn 15.000 liter øl fra Ringnes, som vi nå får på tankbil. Før var det hundrevis av tønner. Vi har også forskjellig flaskeøl fra Ringnes, samt lokalt øl fra Nordgården gårdsbryggeri i Sømna og Stokvik bryggeri i Velfjord. Og så blir det prosecco og litt finere viner å få kjøpt i enkelte barer, forteller Knutsen.

Mat blir det også å få.

- På menyen står Hildurs urterariums steinovnsbakte pizza og elg i sovepose, Kred-burger, Ban thai serverer thaimat, Thon fish & chips og Kulturcompagniet har pølse i brød - classic, sier Orvik.

Rootsarmbånd på Amfi

Rootsfestivalen åpnet standen på Amfi lørdag.

- Den er åpen mandag og tirsdag også. Vi oppfordrer alle med tredagerspass til å få satt på armbåndet der. Da slipper man å stå i kø ved inngangen, sier Per Martin Orvik.