Hundekjører fra Bindal åpner kennel i Hurdalen

Monika Aniela Bøkestad er i gang med å starte Kennelen «Svang Husky» i Jeppedalen i Hurdalen sammen med samboeren Robin Mo.

Monika Aniela Bøkestad som hundekjører i Gausdal Marathon 2018.  Foto: Brønnøysunds Avis

Nyheter

Kennelen er ment til å passe på hunder som skal brukes i hundekjøring, og skal i hovedsak passe på hundene hennes, samboerens og andre hundekjørere i nabolaget. Bøkestad forteller også at hundekjøring er en kostbar sport, som skaper utgifter året rundt, derfor vil kennelen drives av penger hun får fra sponsorer og eventuelt fra parets egne lommer.

Bøkestad og samboeren Robin Mo åpner i lag kennelen "Svang Husky".  Foto: Brønnøysunds Avis

Bøkestad har lang tid vært interessert i hundekjøring og deltok i sitt første løp nå i januar på femundløpet 2018. Tidligere har hun jobber og vært handler for Lars Monsen og Ralph Johannessen, og har det siste året jobbet mye sammen med Johannessen der hun har mottatt mye opplæring og støtte fra han.

Bindalingen forteller at hennes neste hundeløp blir Finnmarksløpet i mars 2019 sammen med samboeren som handler. Hun kommer da til å være den første bindalingen, namdalingen og helgelendingen til å delta i dette løpet.

Kjærligheten for hunder kom først når hun så Disney-filmen «Eventyret i Alaska» som liten, dette ga henne også inspirasjonen til å selv bli en hundekjører, forteller Bøkestad.