Dagsbillettene til lørdag ble utsolgt for lenge siden, og de siste fredagsbillettene gikk i forrige uke. Men fortsatt er det stor etterspørsel på kjøp og salg-siden på Facebook. Det gjør at Roots-general Per Martin Orvik tar grep.

- Vi har fortsatt en del 3-dagerspass igjen og ønsker å være ydmyke overfor behovet. Derfor gjør vi om en del av passene til fredags- og lørdagsbilletter. Det er et begrenset antall som legges ut i dag. Det er fortsatt torsdagsbilletter og 3-dagerspass å få kjøpt. Men de som vet de skal på Rootsen, må ordne seg med billetter nå, sier Orvik.

Inntil 3.500 har adgang hver kveld

Publikumskapasiteten er 2.900 per kveld. Men langt flere har adgang.

- Med mann og mus kan det totalt være 3.500 inne på området. Det inkluderer frivillige, artister, teknikere, crew og samarbeidspartnere, sier Orvik.

Parkeringsplassen på Strømsneset stenges i kveld. Selve riggingen starter lørdag ettermiddag.

- Vi har god hjelp fra fra flere lokale lag og foreniger som er hyret inn. Amcar-klubben hjelper til med å rigge opp konsertteltet og festivalområdet. Hilstad IL har oppdraget med scenen. BIL fotball har ansvaret for bobilcampen på Lille Brønnøya, som nå er fullbooket. Og BIL håndball bidrar med vakter. I tilllegg øker vi den innleide vaktstyrken fra Norsec i Trondheim til ti i år, og det lokale Vaktselskapet sørger for patruljering av området nattestid, forteller Orvik.

Festivalgeneral Per Martin Orvik og arrangementsansvarlig Terje Knutsen studerer kartet over festivalområdet. Foto: Jøran Horn

Rundt 200 frivillige sørger for at musikkfesten kan gjennomføres.

- Uten dem er det ikke mulig å arrangere Rootsen. Vi er litt få til barjobbing på kveldstid, så hvis det er noen som kan tenke seg å ta noen vakter er det bare å ta kontakt. De som jobber i bar får med seg musikken og alle som tar to vakter får gratis inngang én kveld, sier Orvik.

Det blir én ekstra bar i år.

- Bankbaren settes opp på gressplenen, slik vi hadde det for noen år siden, sier Orvik.

Stadig bedre værmelding

Nysjefen bedyrer at alt er under kontroll.

- Jeg har vært med på samtlige Rootsfestivaler siden starten i 2001, så det har ikke vært noen stor overgang. Med så mange dedikerte medarbeidere har vi kontroll på det vi kan ha kontroll på. Alt skal være klart til onsdag. Da er det bare å komme og kose seg, sier Per Martin Orvik.

Værmeldingen på Yr var ganske våt inntil for få dager siden, men er i stadig bedring.