96 av 98 piloter har sagt ja til Babcock

Om ett år skal Babcock Scandinavian AirAmbulance ta over ambulanseflytjenesten. Nå er det klart at samtlige piloter blir med videre, med unntak av to som går av med pensjon.

Daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance.  Foto: Pressebilde

Nyheter

I en pressemelding skriver daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) at de er fornøyde med at de nå får med verdifull kompetanse videre. 96 av 98 piloter blir med videre, unntaket er to piloter som går av med pensjon.

– Målet vårt har hele tiden vært å få med så mange av pilotene i dagens tjeneste som mulig. De har en erfaring og kompetanse som er viktig for tjenesten, og jeg er derfor glad for at så å si alle blir med videre, sier Marius Hansen.

Når BSAA overtar tjenesten 1. juli 2019, vil kvalitetskravene som stilles være strengere enn i dag. Det skal innebære bedre beredskap. BSAA kommer blant annet med 11 helt nye fly. Et av de nye flyene er en jet som skal kunne frakte mer personell og utstyr, og som spesielt vil styrke beredskapen på Svalbard. I tillegg skal det etableres en beredskapsordning for ekstraordinære hendelser slik at mannskap og teknikere kan mobiliseres raskt ved behov.

– For oss er det aller viktigste at pasientene får den tjenesten de har behov for, og at vi leverer det vi har forpliktet oss til i kontrakten. Vi er sikre på at vi vil levere en tjeneste av høy kvalitet i tråd med de skjerpede kravene helsemyndighetene har stilt, og vi er godt i rute med forberedelsene, sier Marius Hansen.


Norsk Flygerforbund og Babcock enige om lønnsavtale

Flygerforbundet håper dette kan bidra til å løse luftambulanse-krisen.

Kvaliteten vant

Det var kvaliteten som vant i ambulanseflyanbudet, ikke prisen.Norsk Flygerforbund mener at pilotene ikke har fått noe tilbud

– Det er skapt et inntrykk om at det er kommet et tilbud vi skal ta stilling til, det er ikke riktig.Piloter frykter at ambulansefly-krisen forverres

- Enda flere piloter sitter på gjerdet nå og vurderer å bytte jobb

Erfarne piloter i Lufttransport frykter en situasjon der den nye operatøren mangler nok erfarne folk og grunnkompetansen de mener er nødvendig for å drifte ambulansefly-tjenesten.Høyre-pilot melder seg ut av partiet i protest mot helseministeren

Synnøve Egeness Lilleli reagerer på Bent Høies håndtering av ambulanseflysituasjonen.Alle ambulansefly står

– Det som har skjedd nå er at crewene ikke føler seg kapable til å fly.