I en pressemelding skriver daglig leder Marius Hansen i Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) at de er fornøyde med at de nå får med verdifull kompetanse videre. 96 av 98 piloter blir med videre, unntaket er to piloter som går av med pensjon.

– Målet vårt har hele tiden vært å få med så mange av pilotene i dagens tjeneste som mulig. De har en erfaring og kompetanse som er viktig for tjenesten, og jeg er derfor glad for at så å si alle blir med videre, sier Marius Hansen.

Når BSAA overtar tjenesten 1. juli 2019, vil kvalitetskravene som stilles være strengere enn i dag. Det skal innebære bedre beredskap. BSAA kommer blant annet med 11 helt nye fly. Et av de nye flyene er en jet som skal kunne frakte mer personell og utstyr, og som spesielt vil styrke beredskapen på Svalbard. I tillegg skal det etableres en beredskapsordning for ekstraordinære hendelser slik at mannskap og teknikere kan mobiliseres raskt ved behov.

– For oss er det aller viktigste at pasientene får den tjenesten de har behov for, og at vi leverer det vi har forpliktet oss til i kontrakten. Vi er sikre på at vi vil levere en tjeneste av høy kvalitet i tråd med de skjerpede kravene helsemyndighetene har stilt, og vi er godt i rute med forberedelsene, sier Marius Hansen.