Tidligere har Brønnøysunds Avis ikke tatt betalt for bursdagsgratulasjoner i avisen, men dette endrer seg nå.

– Ja, men det er bare en del av bildet. Det har vært gratis og vil nå koste litt, men vi reduserer samtidig prisen på giftermål, hjertelig takk og slikt. Summa summarum går prisen ned, sier annonsesjef Kehinde Karlsen i Brønnøysunds Avis.

Nå på nett

Redaktør og daglig leder Matti Riesto sier dette er en prisutjevning, og handler om at hele Polaris Media, som er konsernet som eier Brønnøysunds Avis, innfører samme prisnivå og tekniske løsning.

– Vi har fått et nytt portal på nett der folk selv kan legge inn, og nytt er også at alle gratulasjoner og lignende vil ligge ute på nett slik at folk får se dem der også, sier Riesto.

De to sier denne portalen er en digital versjon av Som dagene går-sidene, som er i hver utgave av papiravisen.

Har vært et unntak

– Er folk villige til å betale for bursdagshilsninger i dag?

– Vi håper det. Vi har lagt oss på et lavt prisnivå, og dette er som sagt priser som går på tvers av hele konsernet vårt. Man har funnet det man mener er et fornuftig prisnivå sammen. Egentlig er det mer unntaket enn regelen at vi har hatt disse gratis, mange andre aviser har tatt betalt for det lenge, sier Kehinde Karlsen.

Han mener også at den nye løsningen gir kundene et bedre tilbud.

– Nå får du publisert gratulasjonen øyeblikkelig på nett, og du slipper å vente på at den skal komme inn i tirsdags- eller fredagsavisen. Du kan også bestemme hvilken papiravis gratulasjonen skal inn i, sier han.