Sommerfesten på Horn har blitt arrangert annethvert år siden 2010.

— Dette blir femte gang, så vi har et lite jubileum, sier Eskil Horn (17).

Han har vært med fra starten og var bare ni år da han bidro første gang. I år har han blant annet rollen som PR-ansvarlig i Nordbygdens ungdomslags arrangementskomité.

— Artistene er klare og det blir noe for enhver smak. Mange ungdommer vil nok komme for å høre Nordavind, sier Eskil.

Trofaste gjester

Johan Piribauer har vært med siden starten og tar turen fra Arvidsjaur i Nord-Sverige. Trond Nilsen, Bjørn-Peder Johansen, 4 herrer, Morten Horn med venner, Engla & banditta, På grensen til allsang og Terje Årseth er også klare.

Festivalstemning i 2012. Foto: Trude Halseth Arnes

Publikum får selvsagt også se og høre Trond Horn og Anita Bøygard, i flere konstellasjoner. Sammen med Stålfolket skal de synge Johnny Cash & June Carter.

Anita skal også synge sammen med sin søster Tove, som også er fast gjest på sommerfesten, i duoen Bøygard. Og Trond skal gjøre sin K.M. Myrland tribute.

– Det blir den eneste konserten jeg og Tove gjør sammen i år. Og vi gleder oss veldig, sier Anita.

Søstrene Bøygard sang og spilte låter fra sin nye plate i 2014. Med seg hadde de en av Norges beste munnharpespillere Bjørn Kvinnegard. Foto: Tom-Reidar Thomasli

12 timers fest

«Fra ett til ett» har blitt et innarbeidet begrep for sommerfesten.

– Dagen starter med aktiviteter for barn. Det blir ponniriding med Stall Vonheim, klatring med klatreklubben Stupbratt og ansiktsmaling. Barnas turlag og Turbo kommer, og så blir det Morten og Runes barneshow på scenen, forteller Eskil.

Nordbygdenes ungdomslag (NUL) mobiliserer hele bygda til arrangementet.

– 60 medlemmer er i sving, i tillegg til mange andre frivillige. Flere bruker ferien sin. Så dugnadsånden lever i beste velgående og er fantastisk her på Nordbygda, sier Anita.

Spleisefest

Sommerfesten på Horn er et stort spleiselag.

— Det er ikke billettsalg, men vi oppfordrer folk til gi sitt bidrag i spleisebøtta og ta med noe til matteltet, sier Anita Bøygard.

I tillegg til aktiviteter for barn og musikk blir det også grilling og steinovnsbakt pizza à la Pigato.

– Alt, unntatt drikke, er en del av spleisen, sier Anita Bøygard.