Plastsveis feirer 30 år

Fredag markeres jubileet i det nye bygget på Berg.

Plastsveis-jubileet feires i de nye produksjonslokalene på Berg.  Foto: Jøran Horn

– Litt av grunnen til at det nå går så det suser, er at vi leverer stadig flere komplette oppdrettsanlegg, både til laksesmolt og andre arter, sier Plastsveis-direktør Sten Roald Lorentzen. 

Nyheter

Plastsveis AS har nemlig vært i oppdrettsnæringen i 30, og de siste fem har gått svært godt.

– Siden 2013 har vi økt omsetning fra 33 millioner til over 150 millioner i driftsinntekter i år, sier administrerende direktør Sten Roald Lorentzen i en pressemelding fra bedriften.

Komplette anlegg

Den økte omsetningen har også gitt et samlet overskudd på 30 millioner kroner de siste tre årene.

– Litt av grunnen til at det nå går så det suser, er at vi leverer stadig flere komplette oppdrettsanlegg, både til laksesmolt og andre arter, sier Lorentzen.

I starten gikk oppdragene på å sveise rørsystemer i plast. I tillegg utviklet bedriften en metode for å tette siloer og gjødselkummer til landbruket ved å bruke PE-plater. Etter hvert ble teknologien overført til å lage fisketanker og landbaserte oppdrettsanlegg.

– I dag gjør vi alt fra design og prosjektering til montering av komplette anlegg. I tillegg har vi utvidelser, modifikasjoner og service av eksisterende anlegg, sier Lorentzen.

Jubileumsfest

I morgen er det stor markering for gjester og alle ansatte. Først er det offisiell innvielse av det nye produksjonsanlegget på Berg. Om kvelden er det duket for en skikkelig festmiddag i Plastsveis sine lokaler, for anledningen ryddet og festpyntet. Arbeidstøy blir byttet ut med stivpynt og hvite duker.

– I tillegg til at vi skal kose oss med god mat og godt selskap, har vi noen skikkelig spreke innslag på programmet. Med fulle ordrebøker og ei lys framtid, er det all grunn til å gi oss selv en skikkelig klapp på skuldra, sier Sten Roald Lorentzen. 

Dette er historien bak Plastsveis

Et arbeidsjern smidd på Vik

– Vi hadde en drøm om å få til noe utenom det tradisjonelle, forteller gründer Tor -Arne Kristiansen, som sammen med kameraten Bjørnar Storholm startet industrieventyret Plastsveis i landbruksbygda Sømna.

 

Gaselle-rush på Sør-Helgeland

Norsk Havbrukssenter er på 9. plass i Nordland i årets gasellekåring. Og Toft-bedriften har mange lokale bedrifter med seg på listen.

 

Kjempekontrakter går til Plastsveis i Sømna

Sømna-bedriften skal levere teknologi til Midt-Norsk Havbruk.

 

Nybygget til Plastsveis tar form

Denne uka settes betongelementene sammen.