Rootsfestivalen og Coop Nordland har lovet hverandre troskap i tykt og tynt de neste tre årene.

- Vi er veldig glad for samarbeidsavtalen. Den gir oss mulighet til å videreutvikle og heve kvaliteten på festivalen til beste for publikum, sier daglig leder i Rootsfestivalen, Per Martin Orvik.

Ukjent sum

Partnerne vil ikke ut med hvor mye penger det dreier seg om.

- Det er en veldig god avtale for oss. Helgeland Sparebank er vår hovedsamarbeidspartner. Utover det rangerer vi ikke avtalene, sier festivalgeneralen.

Driftsleder for Coop Nordland på Sør-Helgeland Sigbjørn Aarmo er også fornøyd med partnerskapet.

- Vi er veldig glad for å inngå samarbeid med Rootsfestivalen, og å ha dere som nærmeste nabo. Det hadde ikke vært det samme om festivalområdet var utenfor sentrum, sier Aarmo.

"Betydelig sponsor"

Etter at Coop Sør-Helgeland ble innfusjonert i Coop Nordland, sitter nå toppsjefen i Bodø. Lars Arve Jakobsen er klar på at dagligvaregiganten ønsker å bidra i lokalsamfunnet.

- Dette er et bidrag fra Coop Nordland og det gjenspeiler vår policy på Sør-Helgeland. Fra vår side handler det om å dele på verdiene vi skaper. Coop Nordland er opptatt av å bidra til vekst og utvikling i regionen, og som betydelig sponsor til Rootsfestivalen er det et tiltak i den retning, sier administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen.