Nå lyser Brønnøy kommune ut barnehagelederstilling på nytt

Lyser ut stillingen på nytt av hensyn til «tillit og legitimitet».

Oppvekstsjef Knut Johansen (t.v.) opplyser mandag om at barnehagelederstillingen lyses ut på nytt, blant annet etter møter med hovedtillitsvalgte. Her sammen med rådmann i Brønnøy kommune, Pål Trælvik.  Foto: Bård Pedersen

Nyheter

Det har i senere tid vært omstridt at Brønnøy kommune bare lyste ut stillingen som barnehageleder internt i kommunen. Etter den interne utlysningen var det to søkere til jobben.

Kommunen snur

Nå snur Brønnøy kommune, og har bestemt at stillingen skal lyses ut på nytt. Dette opplyser oppvekstsjef Knut Johansen til BAnett mandag.

– Jeg har i dag hatt drøfting med HTV-Fagforbundet (hovedtillitsvalgt, red.anm.) og HTV-Utdanningsforbundet angående utlysning av barnehagelederstillinga, og den situasjonen som har oppstått rundt den prosessen. Av hensyn til tillit og legitimitet, er det enighet om å lyse ut stillinga på nytt, eksternt, skriver Johansen i en epost.

Konstituerer leder

Inntil videre vil Kåre Johan Råbakk, som har fungert som leder for barnehagene sammen med Kjartan Paulsen i 2018, fylle stillingen.

– Av kapasitets- og tidsmessige årsaker, konstitueres Kåre Råbakk som barnehageleder fram til tiltredelse av ny barnehageleder, skriver Johansen.

Rådmannen beklager slengkommentar

Merethe Paulsen reagerer sterkt på det hun oppfattet som en trakasserende slengkommentar fra rådmann Pål Trælvik. Rådmannen beklager og presiserer at ansatte i kommunen har ytringsfrihet.