Bussjåfør Knut Arne Busch reagerer på veistandarden, og det ga han klar beskjed om da fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik var kommet til Røytvoll.

– Det er en fryktelig dårlig vei. Det må gjøres noe. Den gror ikke av seg selv. Det må innvilges penger og ordnes. Fylkesråden må love å ordne, ellers må han gå tilbake til Bindalseidet, sier han.

- Tryll!

– Du kan ikke være imponert? sier han til Eggesvik.

– Ja, dessverre er det mange veier som er sånn, svarer samferdselsråden.

– Du må trylle frem litt penger, sier Busch.

– Det er ikke bare å trylle.

– Men du må prioritere oss!

Koster flesk

Fylkesråden kunne ikke love noe.

– Arnt, koster det mye å høvle og legge asfalt?

– Det koster flesk med asfalt på stikkveier, sier Arnt Fagerli fra Statens vegvesen. Busch rister på hodet.

– Det er halvferdig her, halvferdig der. Kan dere ikke gjøre dere ferdige ett sted om gangen? Litt alle steder, det er bare dumt, sier han, og snakker om at prosjekter gjøres halvferdige, men så er prosjektbudsjettet tomt, og man legger ned arbeidet, sier Busch mens Eggesvik nikker.

Etterslep

– Vegvesenet må følge opp. Det går nok på kommunikasjon. Etterslepet ligger på 8 milliarder i Nordland. Det må skje noe med måten staten overfører penger til fylkeskommunen. Jeg kan ikke love at denne veien blir tatt med det første, vi politikere jobber ikke sånn med en enkelt vei. Men jeg kan etterspørre informasjon fra vegavdelingen etter et slikt besøk, lovet Eggesvik.

Ordfører Britt Helstad mener noe må gjøres.

– Vi var her i fjor, vi er her nå. Det blir ikke likere. Vi blir fortalt at det skal gjøres noe. Men det blir ikke gjort noe. Det er bare halvgjort, sier hun.