Sammen med blant annet yrkessjåfører og ordførere startet han rundreisen fra Thon hotell tidlig fredag morgen. Forkosten foregikk på Vennesund-Holm-ferja.

Bindal, Dalbotn og Hommelstø

Videre går turen slik:

Kl. 06.50   Frokost på Ferja Vennesund – Holm

Kl. 07.15   Befaring/drøftinger Holm ferjeleie som må prioriteres i budsjett 2019.

Kl. 08.00   Videre til Bindalseidet for befaring av veien Bindalseidet – Røytvoll. Det påkreves en del grunnarbeid, som skifte av stikkrenner osv. før asfaltering.

Kl. 10.00  Retur ferja Holm - Vennesund  med kaffe på ferja.

Kl. 10.20  Befaring på veien i Dalbotn i Sømna kommune, videre til Velfjord i Brønnøy kommune. Befaring inn til Lande

Kl. 13.00  Lunch på Persplassen i Hommelstø

Kommunen må spille inn

Fylkesråd Svein Eggesvik har lest BAs oppslag om Skogmo og sykkelvei.

– Har du forståelse for at beboerne er misfornøyde?

–Det er mange plasser det er slik. Det er alt etter som strekningen og hvordan det kjøres der. Om folk føler på kroppen at det ikke er trygt er det subjektivt. Jeg har forståelse for det. Men for å få noe gjort må man jobbe for å få det til. Da er det disse mekanismene, gjennom kommunen til regional transportplan. Om det er et trafikkfarlig punkt vil det bli utbedret, men på en lang strekning er det vanskelig å få gjort noe fort, sier Eggesvik til BAnett.

Han understreker at småting kan løses raskere og enklere.

– Småting som å ordne en busslomme kan vi godt gjøre noe med. Slike praktiske småting kan Vegvesenet løse. Ved Skogmo er det et busstopp det har vært snakk om før også, den ved svingen. Det er mulighet for å søke om trafikksikkerhetsmidler, men det må gå gjennom kommunen. Skal det nå opp er det helt avhengig av at kommunen spiller det inn, sier fylkesråden.

Svar om busslomme

Bindalsordfører Britt Helstad ønsker blant annet svar på følgende i dag:

- I tillegg til oppfølging av framdrift for oppstillingsplasser ved Holm ferjeleie og befaring av veien Bindalseidet – Røytvoll, Dalbotn og Velfjord ønskes det svar på hva som skjer med busslommen på Årsandøy. I fjor ble det bestemt at den skulle flyttes til rasteplassen litt lengre sør, det kom opp skilt for buss men er ikke tatt i bruk? Forvirringen hos befolkningen er total, da det er buss skilt på begge stedene og trafikksikkerheten er fortsatt ikke ivaretatt.

– Her er det gang og sykkelsti, sånn bør det være, sier Svein Eggesvik på Berg.