De ivrigste fjellgeitene var allerede ute og testet årets fjelltrimtopper (se liste nederst) i årets første time. De nye toppene i år er Mofjellet og en valgfri topp i Velfjord med start fra Langjorden; Dalaunfjellet eller Øyrtinden

Sikring i fjellet

Nå melder Kjell Iver Johansen og resten av komiteen at de har gjort en innsats på de nye toppene.

- Mye godt arbeid er gjort med stien opp til Mofjellet. Ruten vi har merket er den gamle ruten langs elva, som starter et par hundre meter nord for grustaket. Det er borret inn en del sikring i fjellet og strekt tau slik at det er lettere å komme seg opp den verste bratta. Mofjellet er stedvis småbratt enkelte steder, så ferdes med forsiktighet! påminner han.

- Man blir belønnet med en fantastisk utsikt på toppen når man er oppe, og spesielt nå på vårparten kan solnedgangene være flotte der oppe.

Tidenes tøffeste?

Ørtind (759 m.o.h), som ligger innerst i Langfjorden, ble merket på ny av Hilgard Reitan og Kjell Iver Johansen 8. mai. Etter dette har toppen hatt godt besøk. Allerede i midten av mai hadee hele 15 personer registrert seg elektronisk på toppen.

Dalaunfjellet (800 m.o.h.) er nytt av året og det er valgfritt om man ønsker å gå denne toppen, eller om man kun velger Ørtind.

- Denne turen er lang, og nok den mest krevende toppen som har vært med i fjelltrimmen. Fjellet har en god utsikt, "Hommelstø Skyline", så ta turen når det er godt vær! sier Johansen.

- Har man god tid kan man jo benytte sjansen og gå videre til Engelviktinden/Råkfjellet og kanskje gå Storvatnet/Langvatnet rundt?

Fjelltrimkomitéen henstiller om å benytte stien/parkeringen for Ørtinden, og ta av ved merket stidele oppe ved 340 m.o.h.

- Dammen er på ca 260 meter, så man må noe nedover før det går oppover til 800. Turen er på 7.5 km en vei.Vi er helt avhengige av velvillige grunneiere for å kunne etablere parkeringsplasser og merke løyper, og vi har bare blitt møtt med velvillighet ved forespørsler nå også. Så da må vi trimmere vise hensyn, ikke forsøple og huske båndtvangen, understreker Kjell Iver Johansen.

Fjelltrimkomitéen har fortsatt mange krus igjen for 2017 som folk har betalt for, men ikke hentet. For 2018 er reglementet endret, slik at man i tillegg til diplom og krus, kan velge å kun støtte Fjelltrimmen med startkontingenten.

Fjelltrimmen 2018

1. Hornstind, Vevelstad (885 m.o.h.)

2. Dalaunfjellet eller Øyrtinden, Langfjorden (800/759 m.o.h.)

3. Holmshatten, Bindal/Holm (620 m.o.h.)

4. Ryptinden, Dalbotn (586 m.o.h.)

5. Trælneshatten, Trælnes (567 m.o.h.)

6. Krokneshesten, Kvervet (558 m.o.h.)

7. Mofjellet, Lund (526 m.o.h.)

8. Hilstadfjellet, Hommelstø (401 m.o.h.)

9. Kjølsfjellet, Gåsheia (355 m.o.h.)

10. Salbuhatten, Gåsheia (334 m.o.h.)

11. Guromannen, Gåsheia (312 m.o.h.)

12. Ramtind, Skille/Eide (321 m.o.h.)

13. Ramtind Nord, Skille/Eide (315 m.o.h.)

14. Ingebrigtvarden, Sømna/Sør Kvaløy (309 m.o.h.)

15. Gåsheitinden, Gåsheia (245 m.o.h.)

16. Sørfjellet, Sømna/Kvaløy (217 m.o.h.)

17. Hjortheia, Gåsheia (195 m.o.h.)

18. Urstabben, Trælvika (139 m.o.h.)