Lervåg er administrator for facebookgruppen Vegadebatt, som er opprettet for å gi øykommunen et diskusjonsforum. BAnett har spurt henne om en kommentar til Lill Heidi Evertsen Siems leserinnlegg om debattklimaet på gruppen.

Endret reglene

- Jeg synes det er veldig bra att Lill Heidi sier i fra, for hun gjør det på en veldig god måte! skriver Ann-Hege Lervåg.

- Debattklimaet på Vega er ofte hardt og det føles flere ganger som om det ikke er plass til ulike meninger. Det gjenspeiler seg på også Facebook og Vegadebatt. Vi ønsker jo at debattene skal være gode og meningsfylte. Men når engasjementet stiger er det lett å glemme at alle saker har minst to sider og at det er lov å ha helt andre meninger enn en selv. Reglene for siden er endret og nå blir den mer aktivt moderert. Det sies i fra når debatten ikke er god lengre, upassende kommentarer slettes. Også tar jeg gjerne en chat med de som gått litt langt. Da ordner det som regel fint. Jeg håper vi greier å lytte til det Lill Heidi sier, spesielt det med mobbing og lysten til å bo på Vega. Det er viktig at vi voksne husker at er rollemodeller og ambassadører også i kommentarfeltene.

Strengere linje

På Vegadebatt står det nå følgende på siden:

"Her er det høyt under taket og vi oppfører oss som folk. Det vil si ingen tema er for små og alle meninger er velkommen, men vi tar alltid ballen og ikke mannen. Vi vil fremover kjøre en hardere linje fra admin sin side. Ingen personangrep, trolling, mobbing, uthenging, eller rasistiske og nazistiske utsagn er tillatt."

Ann-Hege lervåg er den ene av to administratorer for facebookgruppen Vegadebatt. Den andre er Per-Anton Nesjan. Foto: Kai Andre Mortensen