Kajakk- og overnattingsanlegget Havnomaden i Husvær i Herøy kommune har fått nye eiere og nytt navn. I sommer re-åpnes anlegget under navnet Havkanten, og til åpningsfesten 16. juni har de nye driverne fått Publiners til å holde konsert.

Bandet meldte i fjor høst at de ville ta en pause fra livespilling, blant annet for å satse på andre - individuelle - prosjekter. Bertil Bertelsen slapp nylig sin første soloutgivelse "OP 1".

I meldingen om at bandet tok pause uttalte Publiners også at "så sees vi kanskje etter veien en gang i 2018?" Veien virker i første omgang å være Husvær.

Publiners har vært fast inventar under det årlige arrangementet Husvær i fest, som har vært et samarbeidsprosjekt mellom Havnomaden og bandet i perioden 2010 til 2016. Nå gjenforenes bandet altså for å spille på Husvær også i år.

Ekstraordinær konsert

Bertil Bertelsen i Publiners sier til BAnett at dette ikke betyr at bandet gjenopptar sin aktivitet for fullt.

- Dette blir en ekstraordinær opptreden, sier Bertelsen, og forklarer at konserten i Husvær er noe bandet gjør for en god venn:

- Tor Tømmervik som har vært lydmannen vår i 15 år har kjøpt Havnomaden sammen med to andre. De har åpningshelg 16. juni og spurte om vi kunne spille. I og med at vi har dette gamle samarbeidet og vennskapet med Tor så sa vi ja til det. Alle i bandet var med med én gang på det. Men hadde noen andre spurt så hadde vi nok ikke sagt ja, sier Bertelsen.

Han beskriver Husvær og det som nå har blitt Havkanten som en utrolig fin plass.

- Det er utrolig spesielt å holde konsert der, sier Bertelsen.

Kan bli eneste Publinerskonsert i 2018

- Når kommer Publiners tilbake for fullt?

- Det skjer ikke foreløpig. Vi kommer til å starte opp igjen, men når og hvilke planer vi har for dette kommer vi tilbake til. Det kommer når vi har det klart. Det er en god del ting som må plass. Blant annet er det slik at når vi skal tilbake en gang så må vi spille inn ny musikk også. Vi kan ikke bare komme tilbake uten å ha noe nytt, sier Bertelsen.

- Dette kan altså bli den eneste Publiners-konserten i 2018?

- Kanskje, vi får se, sier Bertelsen kryptisk.

- Hvordan har responsen vært på soloprosjektet ditt Bertil B?

- Den har vært veldig bra. Jeg har fått veldig bra respons, og en del spørsmål om spillejobber og sånt. Bandet har ikke øvd ennå, men det er klart. Vi skal spille under Rootsfestivalen, og det kan bli mer. Jeg får se hvor god tid det blir og hva som skjer med Publiners framover, sier Bertelsen.