Fjorårets 17.-maivær blir snudd på hodet

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss svarer om 17.-maiværet.

I fjor begynte 17. mai med regn, men til borgertoget i Brønnøysund var sola fremme, og det ble flott vårvær. Her går BIL og IL Tjalg sammen gjennom speidernes port.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

I fjor begynte dagen i Brønnøysund med regn, men utpå dagen ble det virkelig flott. Men hvordan blir det i år på torsdag 17. mai? Vi spør meteorologisk institutt, men nøyer oss med å begynne på onsdag - dagen før dagen.

– Onsdag blir det noe regn utpå dagen, og litt vind. Periodevis opp mot frisk bris og liten kuling utpå formiddagen. Før den tiden er det lite vind, men det er mulig det kan ligge noe lokal tåke i kystområdene på morran og først om natta. Vinden øker onsdag formiddag, og så kommer det regn. Så blir det lettere vær igjen til kvelden, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til BAnett.

Og 17.-maiværet?

– Først på 17. mai ser det veldig bra ut, variabelt skydekke med god mulighet for sol. Men utpå ettermiddagen blir det mer skyer, og det kan komme inn regnbyger. Temperaturen blir nok noe lavere enn den er nå, mellom ti og tolv grader, sier Gislefoss.

Det blir imidlertid ikke veldig mye vind, og i så fall fra sørvest.

Oppholdsvær fredag

Fredag ser ifølge ham bra ut.

– Fredag ser rimelig bra ut. Lettskyet oppholdsvær og man ser nok noe til sola i perioder, men ikke noen særlig endring av temperaturen av den grunn.

– Ser vi samme været fortsette i helga?

– Det kan jeg ikke si så mye om, det får vi se på senere, avslutter statsmeteorologen.


Solen skinte på Berg

Feiringen i Sømna fortsatte på Berg.

Flott feiring av 17. mai i Vik

Tross en våt morgen ble det ikke dårlig stemning i Sømna, og så kom sola frem.

17. mai

En bløt start på nasjonaldagen

Meldingene om regn slo til natt til 17. mai, men været skal bedre seg utover dagen.