I fjor begynte dagen i Brønnøysund med regn, men utpå dagen ble det virkelig flott. Men hvordan blir det i år på torsdag 17. mai? Vi spør meteorologisk institutt, men nøyer oss med å begynne på onsdag - dagen før dagen.

– Onsdag blir det noe regn utpå dagen, og litt vind. Periodevis opp mot frisk bris og liten kuling utpå formiddagen. Før den tiden er det lite vind, men det er mulig det kan ligge noe lokal tåke i kystområdene på morran og først om natta. Vinden øker onsdag formiddag, og så kommer det regn. Så blir det lettere vær igjen til kvelden, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til BAnett.

Og 17.-maiværet?

– Først på 17. mai ser det veldig bra ut, variabelt skydekke med god mulighet for sol. Men utpå ettermiddagen blir det mer skyer, og det kan komme inn regnbyger. Temperaturen blir nok noe lavere enn den er nå, mellom ti og tolv grader, sier Gislefoss.

Det blir imidlertid ikke veldig mye vind, og i så fall fra sørvest.

Oppholdsvær fredag

Fredag ser ifølge ham bra ut.

– Fredag ser rimelig bra ut. Lettskyet oppholdsvær og man ser nok noe til sola i perioder, men ikke noen særlig endring av temperaturen av den grunn.

– Ser vi samme været fortsette i helga?

– Det kan jeg ikke si så mye om, det får vi se på senere, avslutter statsmeteorologen.