Brannmistenkt gjorde motstand under pågripelse

Mannen som er mistenkt for å ha satt fyr en bolig i Sandnessjøen natt til søndag, satte seg til motverge da han skulle pågripes.

Den kommunale boligen i Foged Falchs vei i Sandnessjøen er totalskadet etter at den brant natt til søndag. En mann i 20-årene er mistenkt for ildspåsettelse.   Foto: John H. Ulvøy

Nyheter

– På brannstedet kom vi i kontakt med en mann i 20-årene som viste seg å være beboer i huset som brant. Han er mistenkt for å ha tent på boligen, og han fremsto som veldig beruset og aggressiv, opplyser operasjonsleder Jon-Inge Moen i Nordland politidistrikt til Helgelands Blad.


Alstahaug brannvesen og politipatruljen fra Sandnessjøen rykket ut til brannen 02.18 natt til søndag. Den kommunale tomannsboligen i Foged Falchs vei var da allerede overtent og brannvesenet kunne gjøre lite annet enn å forestå en kontrollert nedbrenning.

– Mistenkte satte seg fysisk til motverge da han skulle pågripes. En patrulje ble sendt fra Mosjøen for å bistå lokalt politi, sier Moen videre.

Ikke avhørt

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si hva som gjør at mannen er mistenkt for ildspåsettelse.

– Det er en del av det videre etterforskningsarbeidet. Den mistenkte ble sendt til arrest i Mosjøen og der sitter han fortsatt. Han er ikke avhørt enda, men avhør vil bli tatt så snart som mulig, sier han.

Heller ikke lensmann i Alstahaug og Leirfjord, Tom Giertsen, kan gå inn på hva som gjør at de mistenker mannen.

– Vi regner saken som oppklart, men etterforskning pågår ennå, understreker han.

Mannen er en kjenning av politiet.

– Han var alene i huset så langt vi kan se. Dette er en tomannsbolig, og det var ingen andre til stede i den andre boenheten, legger Giertsen til.

Vurderte evakuering

Da brannalarmen gikk ble det vurdert å evakuere nærliggende boliger.

– Melderen, som er en privatperson, ble bedt om å ringe på hos naboene og vekke dem. Ett nabohus ble evakuert de første minuttene, men brannvesenet fikk raskt kontroll og de kunne dermed returnere etter kort tid, sier operasjonsleder Moen.