Ærfuglpatruljen samlet inn søppel

Nyheter

Ærfuglpatruljen er en hjelpende hånd under «våronna» i  verdensarven, denne helga deltok 26 personer i flott vær og med fin båttur tur/retur Bremstein, skriver Vegaøyans Venner.

Ifølge dem la man hovedinnsatsen på ebaner og plukking av plast på strendene.

– Effekten av å gjøre søppelinnsamling årlig er meget synbar. Selv om det samles en hel del plast og skrot, så er det stort sett det som har landet der siden mai i fjor da Ærfuglpatruljen også ryddet, skriver Inger Toppen og Jon Suul.

De skriver videre at da man begynte mæ ærfuglpatruljen var det mengder av søppel og plast over alt.

– Denne mengden har avtatt kraftig. Så det har effekt å ta strandrydding jevnlig! Det var en fornøyd og sliten gjeng med store og små som dro heim! Forresten, Arnstein sin lapskaus smakte like godt, heter det.