Oppdatering: Like før midnatt melder politiet:

- BK har undersøkt innholdet i ryggsekken. Ingen eksplosiver funnet. Kl. 2100 ble det foretatt pågripelse av mann i 50-årene på Fauske som mistenkes og kan settes i forbindelse med forholdet.   Sperringene oppheves

Det var klokken 13.47 søndag at politiet fikk melding om funn om en mistenkelig gjenstand under et arrangement i Ranahallen. En person ble observert da han satte fra seg en grønn gammeldags tursekk.

E6 stengt

Politiet beskriver personen slik:

- Godt voksen, Ca 185 cm høy, slank. Ikledd en rød allværsjakke og lyse jeans. Grått kort hår. Hadde på en eldre grønn tursekk med beige rammeverk og bærereimer før han ankom svømmehallen.

Politiet evakuerte hallen og et område 250 meter rundt sekken, som var båret ut, og har bedt om assistanse fra bombegruppa i Oslo. I forbindelse med evakueringen av området er E6 mellom Langneset og Ranenget stengt søndag kveld. Omkjøring er skiltet via Mo sentrum.

Brønnøy-menighet til stede

Alle som var i svømmehallen og Ranahallen ble evakuert. Jehovas vitne hadde et stevne i hallen, og dette ble avlyst.

Ifølge NRK Nordland var det til stede Jehovas vitner-meningheter fra Bodø i Nord til Brønnøysund i sør på stevnet i hallen, og BAnett får også bekreftet lokalt at Brønnøysund-menigheten var på stevnet.

Bjørg og Birger Svendsen fra Jehovas vitner i Brønnøysund var blant de som var i hallen.

- Alt bra med oss, svarer de på BAnetts henvendelse.

- Alt gikk rolig for seg og det var god stemning, ingen var redd. Vi er hjemme nå.

Bombegruppa framme

Rundt klokken 21.50 melder politiet at bombegruppa er ankommet og iverksetter undesøkelse av ryggsekken.

- Alle sperringer i området opprettholdes foreløpig. Politiet jobber med å få inn mer informasjon i saken og har startet arbeidet med både etterforskning og etterretning, skriver operasjonssentralen.