Siste: Tirsdag har Brønnøy kommune sendt ut følgende SMS til abonnentene: "Informasjon fra Brønnøy vannverk til våre abonnenter.Det er lite vann i magasinene og vi ber alle begrense vannforbruket. F.eks. ikke vaske bil, spyle uteplass/vindu, frosttappe eller annen unødig bruk. Uten reduksjon i forbruket må vi vurdere ytterligere tiltak som f.eks. nattestenging."

Oppfordring

Onsdag i forrige uke gikk Brønnøy kommune ut med en oppfordring om at folk må bruke mindre vann, fordi det er unormalt lite igjen i drikkevannsreservoarene etter en kald og tørr vinter.

Mandag var teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen i Brønnøy kommune fortsatt bekymret for vannsituasjonen.

Gikk ikke ned

- Det har ikke vært regn eller tilsig til vannreservoarene, og langtidsvarselet viser fortsatt tørt og godt vær framover, påpeker han.

- Vi jobber hardt for å gjennomføre tiltak som bidrar til at vi får tatt ut så mye vann som praktisk mulig fra kildene. Vannforbruket har fortsatt ikke gått ned, til tross for artikkelen i avisa. Vi trenger innbyggernes hjelp for å «stå han av» fram til vi får regn. Vi vurderer nå å sende ut melding til så mange som mulig fra varslingssystemet vårt.

Brønnøyværingene har ikke senket forbruket etter at kommunen gikk ut med en oppfordring, sier teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen. Foto: Simon Aldra