1. april stengte Bindal lensmannskontor samt lensmannskontoret i Leka, Overhalla og flere andre i Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Fra nå av må man henvende seg til nærmeste lensmannskontor, og for Bindals del er det Nærøy lensmannskontor i Kolvereid som blir nærmest, sa lensmann Erik Stovner til BANett.

Bindal er nå en del av Namdal politistasjonsdistrikt, som omfatter kommunene Bindal, Vikna, Nærøy, Leka, Høylandet, Grong, Namsskogan, Røyrvik, Lierne, Namsos, Overhalla, Fosnes, Namdalseid, Flatanger og Osen. Politidistriktet har politistasjon i Namsos og lensmannskontor i Nærøy, Grong og Lierne.

- Ikke glad

- Vi er ikke glad for dette, sier ordfører Britt Helstad når BAnett spør om kommentar til lensmannskontornedleggelsen.

- Men vi må forholde oss til det. Vi har kjempet for å berge kontoret, men tapt. Nå får vi gjøre det beste ut av det.

Onsdag deltok Helstad i møte i politirådet i Bindal. Der fikk hun bekreftet at Bindal skal ha en politikontakt som skal være i kommunen én til to dager i uken, eller mer om det er behov for det.

- Vedkommende kommer til å komme innom rådhuset, så vi kan ha en dialog. Politikontakten har ikke kontor her lenger, men får låne møterom hos oss de dagene han trenger det i jobben. Det blit litt uvant at politiet ikke har kontor. Folk må kanskje venne seg til at det står en politibil i et nabolag uten at det er noe kriminelt der, påpeker Helstad.

Mogstad tilbake

Erik Stovner skal være politikontakt i tiden framover. 1. juni overtar Lars Mogstad som politikontakt, noe Helstad er glad for.

- Det setter vi pris på. Mogstad har gjort mye bra i Bindal og for Bindal. Han har 19 års efaring som lensmann som Bindal, vi kjenner ham og han oss. Samtidig blir det viktig å følge opp den forebyggende delen av politiarbeidet nå. For kommunens del vil vi nok legge opp til tettere dialog med kommunen nå enn før, sier Britt Helstad.

Lars Mogstad blir politikontakt i Bindal fra 1. juni. Han har tidligere vært lensmann i Bindal. Foto: Hild Dypvik