- Det skal være et barnevern, vi vet at mange familier trenger det. Men det må være riktige folk på rett plass, sier en av initiativtakerne til aksjonen til BAnett.

Par avblåste aksjon

Han er, i likhet med mange av deltakerne, opprinnelig fra et annet land.

- Vi respekterer norsk kultur, men prøv også å forstå oss. Lær oss hva vi skal gjøre, trinn for trinn, ber han.

Blant demonstrantene var paret som tirsdag aksjonerte alene utenfor rådhuset. De avblåste sin aksjon onsdag. Paret forteller at de vil takke rådmann Pål Trælvik som snakket med dem onsdag. Etter kontakten med rådmannen fikk paret kontakt med og respons fra barnevernet som gjorde at de avblåste aksjonen.

Demonstrantene bebuder en ny aksjon fredag.

Nettverk

Blant deltakerne i demonstrasjonen var en mann i 40-årene.

- Jeg har erfaringer med barnevernet. De erfaringene er ikke særlig positive. Jeg har selv opplevd å bli tatt fra hjemmet mitt, og det forfølger meg den dag i dag, sier han.

- Så jeg er her for å støtte opp om de familiene dette gjelder. Barnevernet argumenterer ofte med manglende nettverk, men på dette oppmøtet ser man hvilket nettverk de har, sier mannen, som mener barnevernet bruker millioner på fosterhjem istedenfor å bruke hundretusener på tiltak.

Har plikt

BAnett ba tirsdag rådman Pål Trælvik om å kommentere demonstrantenes manglende tillit til barnevernet lokalt.

- Tillit kan man ikke vedta. Vi arbeider likt med alle saker helt uavhengig av hvem det måtte angå. Barnevern har plikt å følge opp bekymringer, og det har vi gode systemer for å ivareta, svarte Trælvik.