De fleste spillerne på laget er født i 2004, mens laget også består av fire spillere født i 2003. De har hele sesongen spilt mot spillere født i -03, men dette har ifølge trenerne ikke vært noen ulempe.

Nådde målet

Sømnas J14 spilte siste seriekamp mot BIL og tapte mot Bossmo/Yttern. Sistnevnte ble nummer 1 og 2 i serien, mens Mosjøen ble nummer 3.

– Vi var over streken og det resulterte i at vi ble med i sluttspillet som går i Trondheim 12-15.april. Jentene har jobbet hardt og disiplinert hele sesongen og har hatt som mål å komme til sluttspillet. Dette er jenter som er ett år yngre enn sine motspillere, men det har ikke satt noen stopper på det mot og den innsatsen som jentene har vist både på kamper og på treninger. Selvfølgelig har de også tapt sine kamper, men selv om de har ligget under har de ikke på noe tidspunkt gitt opp i kampene, men har heller stått helt ut og vist styrke. De har fått brynt seg skikkelig på de eldre spillerne og fått utviklet seg i både angrep og forsvar, sier en av trenerne Siri Evensen.

To lag som er ett

Sømnas J14 har mange spillere og det har resultert i at de har stilt med to lag i serien.

– Vi har hatt to lag med og har en base i hvert av lagene. Det har vært en rullering på spillerne og alle har fått være med. Dette er en gjeng med positive jenter som stiller opp på alle treninger. De er disiplinerte og mottakelige for veiledning. Et pluss er det jo at de har et stort konkurranseinstinkt, og dette preger hele gjengen. De er kjempeflinke på å støtte hverandre og positive tilbakemeldinger, selv om vi har tapt kamper. Det er ingen intriger i gjengen, de spiller på lag og løfter hverandre mens vi trenerne skal korrigere. De er lett mottakelige for å lære noe nytt og har vært iherdige på å prøve ut det vi har øvd på når vi har trent. Målet er ikke å score så mange mål, men tørre forsøke selv og ikke stole på at andre gjør jobben. Dette har de blitt gode på hele gjengen, sier trenerne Siri Evensen og Trine Slåttøy.

Vet det kan bli tøft

Etter påske reiser jentene til Trondheim for å delta i sluttspillet.

– Det vi vet nå er at det blir tre kamper i de innledende rundene. Hva som skjer videre er vi noe usikre på da serien akkurat er avsluttet, men for jentene er dette en stor opplevelse med mye lærdom og de ser frem til å få bryne seg på lag utenfor distriktet og vi vet at det kan bli tøffe kamper, avslutter Evensen.