– Hvorfor mener du et sykehus på kysten er å foretrekke?

– Det handler rett og slett om plassering sett ut fra et kommunikasjonsmessig perspektiv, understreker fylkesråd for samferdsel.

Han tilføyer at uttalelsen på forrige ukes samferdselsmøte i Træna falt i ei bisetning.

– Med som kommunikasjonene er, vil et område ved kysten være det beste. Jeg sier imidlertid ikke at det skal ligge i Sandnessjøen. Det har også vært tale om Leirfjord, sier Svein Eggesvik til Helgelands Blad.

«Veldige utfordringer»

Når han tar til orde for å plassere framtidas sykehus på helgelandskysten, skyldes det ikke minst at gode veiforbindelser har gjort det enklere enn før å komme seg fra innland til kyst.

– Med sykehus i innlandet vil det derimot by på veldige utfordringer for de som bor på øyene å komme seg på sykehus fordi de først må inn til fastlandet, og så videre på vei. Det er begrunnelsen for at jeg mener sykehus på kysten vil være det beste.

Med videre

– Vil du bidra til at fylkesmyndighetene tar det med seg når behandler framtidas sykehusstruktur?

– Nå ligger det ennå et stykke fram i tid. Jeg har heller ikke hatt noen stor runde på spørsmålet innad i Nordland Senterparti. Men det er et syn jeg vil ta med videre, sier Svein Eggesvik, som, i tillegg til å være fylkesråd for samferdsel, også er fylkesleder i Senterpartiet.