Mandag og tirsdag arrangeres Fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Bodø. Mandag var det første dag av prisutdelingen, og da kom en ungdomsbedrift fra Brønnøysund videregående skole (BVS) godt fra det.

Tang og ramsløk

Lykke UB kom på andreplass i klassen Beste forretningsplan. Juryens begrunnelse var at Lykke UB hadde en «Oversiktlig forretningsplan med gjennomgående fokus på lokal tilknytning.»

– De har laget et krydder av tang og ramsløk, som er tilsatt salt fra Kvarøya, og det er tilsatt chili. Så har de laget ei olje basert på samme opplegg. Det kan brukes til både varme og kalde fiskeretter, det passer til foccacia og brød, du kan bruke det til dressing med majones og rømme, i fiskesuppe og pasta, samt til skalldyr, sier Linda Krokstrand som er veileder for Lykke UB på BVS.

Elevene går på VG2 restaurant og matfag, og har brukt et halvt år på å få produktet ferdig.

– De begynte ganske tidlig for å prøve ut og finne ei oppskrift og helhet på hele produktet og innpakningen. Det var den forretningsplanen de vant andreplass for, forteller hun.

Samarbeider lokalt

De har samarbeidet med Norsk havbrukssenter på Toft, Lokalmatbutikken i Brønnøysund og vært i kontakt med aktører som Vega delikatesser og Hildurs Urterarium.

– Det er kort tid for å få det ut på markedet, men Lokalmatbutikken er det beste stedet å nå ut til kundene på, og Johnny er alltid flink til å hjelpe til med det. Tangen og ramsløken inneholder mye vitaminer, jod, og C-vitaminer. Det er veldig bærekraftig. De hadde også meldt seg på bærekraftprisen, men der nådde de ikke opp. Den ble vunnet av noen som holdt på med å rydde plast fra havet, sier hun.

Alle vinnerne:

KATEGORIUNGDOMSBEDRIFTSKOLE
1. Beste ForretningsplanDuo Slicer UBNarvik vgs
2. Beste ForretningsplanLykke UBBrønnøysund vgs
3. Beste ForretningsplanMest Media UBHadsel vgs
1. Beste LogoPastel UBAndøy vgs
2. Beste LogoDinner Spinner UBPolarsirkelen UB
3. Beste LogoTrash Sensor UBBodø vgs
1. Beste MarkedsføringDuo Slicer UBNarvik vgs
2. Beste MarkedsføringFHA Norway UBAndøy vgs
3. Beste MarkedsføringJumCut Media UBHadsel vgs
1,. Beste ReklamefilmProsjekt X UBNarvik vgs

Juryen har bestått av:

  • Øyvind K.Hansen – Nordea

  • Susanne Svendsen – Nordea

  • Oda Loe, Student  – Vinner av Nordnorsk lederskaps talent pris 2017