Fire dager før Bodø/Glimt gjør comeback i eliteserien deltok rundt 60 personer på årsmøtet onsdag. Der ble det gjort flere endringer i styret, i henhold til valgkomiteens innstiling.

Det har lenge vært klart at Hege Leirfall Ingebrigtsen går av som styreleder etter bare ett år.

RBK-trenerens

kone, som har vært visepresident i fotballforbundet, ble erstattet av

Inge Henning Andersen

. 45-åringen er daglig leder i Senab Eikeland Bodø, som driver med innredning av næringsbygg og offentlige miljøer, som skoler og helsebygg.

Inge Henning Andersen tar over som styreleder i Bodø/Glimt etter Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Bodø/Glimt

Første vara fra Bindal

Tom Cato Karlsen ble valgt som nytt styremedlem og Martin Kvarsvik fra Bindal kommer inn som første vara, framgår det på Glimt.no.

32-åringen fra Bindalseidet skal dermed være med og styre favorittklubben.

- Det blir spennende. Jeg gleder med veldig til å ta fatt, sier Kvarsvik, som ble valgt in absentia.

- Jeg er på konferanse i jobbsammenheng, forteller han på telefon fra Gran Canaria.

Til daglig er han områdeleder for oppdrettselskapet Sinkaberg-Hansen AS i Nordland.

- Det var i et privat møte med klubbledelsen at jeg ble spurt av valgkomiteens leder om jeg kunne tenke meg å være kandidat, sier Kvarsvik.

Syklet 50 mil til Aspmyra

Glimt-interessen ble tent da han var ni år.

- Sommeren 1994 syklet jeg sammen med mamma, pappa og nabofamilien fra Bindal til Bodø. Da vi kom fram var det tilfeldigvis cupkamp mot Hødd. Selv om det ble tap, ble jeg hektet, sier han.

Siden har han fulgt de helgule i tykt og tynt.

- Cupfinaletapet mot Tromsø i 1996, da Sigurd Rushfeldt ble matchvinner på overtid, var en traumatisk opplevelse på Ullevål, sier han.

Nå er han i full gang med nedtellingen til seriestarten mot LSK på Aspmyra søndag.

- Det føles fantastisk at Glimt er tilbake i det gode selskap. Og med resultatene i oppkjøringskampene ser det jo veldig lovende ut, sier han.

Har lagt opp, utelukker ikke comeback

Fotballinteressen har keeperen hatt siden oppveksten. Karrieren startet mellom stengene til Kula. Han har også spilt for Bindal fotball, og Rørvik i 3. divisjon. I fjor gjorde Bindal fotball comeback med seniorlag i 6. divisjon, med Kvarsvik i mål.

- Vi er for få spillere, så det blir ikke lag i år. Jeg har sagt at jeg spilte min siste elleverkamp i fjor. Svigerfar spilte til han var 52, så vi får nå se, sier han.

Kula slo Nærøy/Rørvik 5-1 på Bindalseidet i mai 2008. Martin Kvarsvik har plukket et innlegg og setter i gang en kontring med et kast til Mats Åsaune, under dommer Jan Solbakks oppsyn. Tor Helge Kveinå bak. Foto: Jøran Horn

Martin Kvarsvik har samboer og to barn og bor på Bindalseidet. 32-åringen er styreleder i to lokale selskaper; Bindalseidet skole SA og JMJ Invest AS, et familieselskap han eier sammen med sin mor Lisbeth Berg-Hansen og søsknene Jørgen og Johanne Kvarsvik.

Styret i Bodø/Glimt Leder: Inge Henning Ingebrigtsen (ny)Nestleder: Berit Wilhelmsen (gjenvalgt)Styremedlemmer: Kristin Hammervik (gjenvalgt)Monica Ahyee (gjenvalgt)Ola Haldorsen (gjenvalgt)Tom Cato Karlsen (ny)1. varamedlem: Martin Kvarsvik (ny)

Dene uken ble det også klart at Bodø/Glimt har inngått en samarbeidsavtale med nystiftede Rana fotballklubb.