Bøkestad Andreassen er første vararepresentant på Stortinget for Senterpartiet i Nordland. Hun debuterte i stortingssalen to dager i november. Nå er hun inne i et to ukers vikariat.

- Denne uken møtte jeg for Siv Mossleth og neste uke for Willfred Nordlund, forteller hun.

Møte med Avinor

De sitter i henholdsvis samferdsels- og kommunalkomiteen, så Andreassen får et innblikk i flere saksfelt.

- Som vara skal jeg steppe inn og fortsette de oppgavene de holder på med, og delta på komitémøtene. Tirsdag hadde samferdselskomiteen møte med Avinor og det var plenumsmøte i stortingssalen. Onsdag var det spørretime. Torsdag var det besøk på den nye postterminalen, forteller hun.

Klar for talerstolen

- Når har du tenkt å debutere på talerstolen?

- Hvilke spørsmål som stilles i den muntlige spørretimen og hvem som stiller dem avklares av stortingsgruppen i samråd. Det blir ikke akutelt for meg denne gang, sier Andreassen.

Hun har imidlertid sendt inn sitt første representantforslag.

- Jeg er en av forslagsstillerne sammen med Ivar Odnes, Geir Pollestad og Sigbjørn Gjelsvik til et representantforslag der vi ber om at staten overtar ansvaret for eksisterende bompengeprosjekter, sier Andreassen.

Opplæring

Som fersk vararepresentant merker hun at det er mye å sette seg inn i på Stortinget.

- Da jeg møtte første gang klaffet det sånn at det var varaopplæring den påfølgende dagen. Folk er veldig imøtekommende og behjelpelige. Man kan spørre om alt, sier Andreassen.

Denne ukens store nyhetssak fra Stortinget er overskridelsene i byggesaken. Stortingspresident Olemic Thommessen forklarte seg for finanskomiteen og partienes parlamentariske ledere onsdag.

- Senterungdommen har sagt klart i fra at de synes han bør gå. Stortingsgruppen diskuterte saken, og kom til at vi i første omgang overlater ansvaret til de partiene som stemte på han i høst, sier Kari Anne Bøkestad Andreassen.