Kommunestyret i Brønnøy behandler i dag følgende saker:

PS 2/18 Forvaltningsrevisjon IKT

Kommunestyret får en orientering om, og presentasjon av, en revisjon som er gjort av kommunens IKT-planverk og drift. Saken er sendt videre til kommunestyret for endelig vedtak fra kontrollutvalget.

PS 3/18 Justering av hovedoversikter

En sak der kommunestyret formelt avsetter et eventuelt overskudd for 2018 til disposisjonsfond. Saken har ifølge rådmannen ingen praktisk betydning.

PS 4/18 Utvidelse av næringstomt på Gårdsøya  Akvapartner AS

Akvapartner ønsker mer areal på Gårdsøya for å utvide, og har søkt kommunen om å få kjøpe en andel av nabotomten som Brønnøysund båtforening disponerer etter avtale med kommunen. Båtforeningen er sterkt imot dette, mens administrasjonen i kommunen og formannskapet har vært positive. Kommunestyret får det siste ordet i saken.

PS 5/18 Nordhus stadion - kommunal medvirkning

Politikerne skal ta stilling til i hvilken grad  og form kommunen skal delta i rehabilitering og oppgradering av Nordhus stadion. Rådmannen har ingen innstilling i saken. Det ble signalisert i desembermøtet i fjor at saken var ønsket tidlig i 2018. Da saken var oppe til behandling sist i kommunestyret i april 2016 ble følgende vedtak gjort:

1. Brønnøy kommune er positiv til initiativet som idrettslaget Sport Torghatten IL har tatt for rehabilitering av Nordhus stadion, med kunstgress fotball og kunstdekke friidrett.

2. Brønnøy kommune eier arealet til Nordhus stadion, men gir fortsatt Sport Torghatten bruksrett til anlegget. Herunder å planlegge, rehabilitere, vedlikeholde og styre aktiviteten ved Nordhus stadion.

3. Skole (og barnehage) skal fortsatt disponere anlegget i skoletida.

4. Rehabilitering av Nordhus stadion vil fortsatt bli vurdert ved rullering av anleggsplan og prioritering av spillemidler.

5. En eventuell kommunal deltakelse i finansieringen vil bli vurdert ved behandling av økonomiplanen.

6. Brønnøy kommune vil søke å bidra til driften av anleggene som i dag, men likevel innenfor de til enhver tid gitte budsjettrammer.

7. Dersom Brønnøy kommune overtar driften av Nordhus stadion – så skal dette skje vederlagsfritt.

PS 6/18 Kapitalutvidelse Norsk Havbrukssenter

Denne saken er unntatt offentligheten. Avisen har derfor ikke fått noe informasjon om hva det gjelder - annet enn at tittelen på saken antyder at kommunestyret - på vegne av Brønnøy kommune som er aksjonær i havbrukssenteret - skal ta stilling til en eventuell kapitalutvidelse i selskapet.