Siste: Like før klokken 14 opplyser Stephen Høgeli i Brønnøy kommune at lekkasjen på kommunens ledningsnett er lokalisert til Plantefeltet på Nordhus.

- Vi flyttet alt utstyr dit for å kartlegge omfanget, og lekkasjen er allerede redusert. De som bor på Klubbøya og Hestøya skal ha fått vannet tilbake, mens de nok mangler det fra Tyvika og utover, sier han.

Brunt vann

Høgeli sier det er vanskelig å anslå hvor lang tid det vil få før bruddet er utbedret.

- Først må vi grave opp og se hvor mye som er ødelagt. Men vi skal jobbe til vi er i mål, lover han.

En periode rant det ut 30-35 liter mer vann enn normalt i sekundet på grunn av lekkasjen.

- Da blir det stor fart på vannet, og det er ikke uvanlig at det blir litt brunvann. Så vannet kan ha blitt litt mindre apetittlig av dette, men det er ikke helsefarlig, understreker Høgeli.

Mange uten vann

I halv tolv-tiden tirsdag er store deler av Torgøyan uten vann. Stephen Høgeli ved teknisk avdeling i Brønnøy kommune sier til BAnett at overvåkningssystene viser at det renner ut store mengder vann.

- Vi tror bruddet er på Nordhussletta. Det er folk ute for å sjekke, og vi er i gang med å hente fram maskiner og utstyr. Når bruddet er lokalisert så stenger vi nettet. Da får de som bor "innenfor" bruddet vannet tilbake, men akkurat nå mangler de nok vann helt fra Hestøya, sier Høgeli.

Utløste brannalarm

Tirsdag formiddag ble brannalarmen utløst på Amfi. Senterleder Erik Gjemble sier til BAnett at dette skyldes trykkfallet i hovedvannledningen. Evakueringen av senteret gikk raskt, og da årsak var avdekket fikk alle komme inn igjen, opplyser Gjemble.

Kommunen er på saken, forteller Stephen Høgeli.