Brønnøy næringsform er "skuffet" og "overrasket" over Coop-fusjonen

Nyheter

Styret i Brønnøy Næringsforum (BNF) kommer i en pressemelding onsdag med en uttalelse til Coop Sør-Helgelands planer om fusjon med Coop Nordland. Der skriver styret at Brønnøy Næringsforum "er både overrasket og skuffet over at regionens største private arbeidsgiver og eier av regionens kjøpesenter planlegger å fusjonere med Coop Nordland."

- Planene har ikke vært kjent for BNF inntil nå like før jul. BNF består av over 100 medlemsbedrifter som til sammen engasjerer 2.300 ansatte i tre kommuner. En slik fusjon vil bety at man flytter råderetten over store næringsarealer både i Brønnøysund sentrum og i alle kommuner på Sør-Helgeland, og i at lagets verdier og leieinntekter sendes ut av regionen og til Bodø. BNF frykter også at dette kan innebære reduksjon i lokale arbeidsplasser. Brønnøy Næringsforum vil be årsmøtet i Coop Sør-Helgeland om å utsette behandlingen inntil konsekvensene av fusjonen er gjennomgått, skriver styret i BNF.

Uttalelsen er signert styremedlemmene Steinar Lilleås, Kjell Rune Stavang, Kine Laumann og Thomas Sund. Styrets leder, Solveig Svendsen, fratrådte som inhabil. Svendsen er én av ti medlemsrepresentanter som under årsmøtet i Coop Sør-Helgeland i dag, onsdag, skal behandle fusjonsplanene.


Ordfører mener Coop-fusjonen er et lokaldemokratisk problem

Brønnøyordføreren er kritisk til fusjonsplanene, Coops styreleder mener kritikken er tatt ut av proporsjoner.Coop får skarp kritikk fra Høyvik

Stig Arve Høyvik mener fusjonen mellom Coop Sør-Helgeland og Coop Nordland er det samme som å gi vekk en halv milliard i lokale verdier. Coop Sør-Helgelands styreleder er, mildt sagt, ikke enig.

 

Coop Sør-Helgelands årsmøte positive til å behandle fusjon

Fusjonsavtalen skal behandles på ekstraordinært møte i januar.