Helgelending er siktet for drap på spedbarn

Nyheter

Et tre måneder gammelt barn har ligget kritisk skadd på Ullevål sykehus siden 27. desember, og døde søndag kveld. Nå er siktelsen mot barnets far utvidet til drap, ifølge en pressemelding fra Oslo politidistrikt, gjengitt av Helgelendingen.

Ifølge avisen bor barnet og hennes familie til vanlig på Helgeland, og var i Oslo på ferie. Det var 27. desember barnet ble påført alvorlige skader som gjorde henne kritisk syk, og på sykehuset mente man at skadene ikke samsvarte med fars forklaring. Faren ble pågrepet og siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

– Barnet var kritisk skadet og med meget omfattende hjerneskader. Barnet døde i 22-tiden søndag kveld. Denne typen grov vold mot et forsvarsløst spedbarn er meget alvorlig og etterforskningen av slike saker har høyeste prioritet hos politiet. Vi bruker derfor store ressurser i denne etterforskningen, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt i pressemeldingen sitert av Helgelendingen.