Politiet: - Hold deg hjemme

Anbefaler befolkningen til å holde seg innendørs i ekstremværet.
Nyheter

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politiet i Nordland sier følgende om de rådende værforholdene:

- Hold deg hjemme hvis du ikke må ut. Når det begynner å fly takplater og annet så er det farlig å være ute. Har du uflaks så kan det bli trasig. Her gjelder det å bruke sunn fornuft. Det er lite vi kan gjøre, vi blir alle små når forholdene er slik, sier Nilsson.

Han opplyser at veier over hele fylket blåses igjen.

- Så det er ikke lurt å kjøre bil heller, hvis ikke man er helt nødt. Vi har en trafikant på E6 på Helgeland, rett nord for Majavatn, som har kjørt seg fast allerede i dag. Vedkommende hadde ikke sjekket værmeldingen. Nå er det brøytebiler på vei for å bistå vedkommende, sier Nilsson.

Det er prosedyrer klare for akutte situasjoner.

- Både lensmann i Brønnøy og kommunen har hatt møter utover formiddagen i dag, så beredskapen er i orden. Vi har ikke hatt de store oppdragene så langt. Heldigvis ingen akutte, men beredskapen er på plass hvis det trengs, sier operasjonslederen.

I 16-tiden melder politiet på twitter at veier har føket igjen og at flere biler står fast i Mosjøen sentrum.

- De fleste veier er snødd igjen. Kommunen kan kun brøyte med traktorer da det ikke er forsvarlig å brøyte med brøytebil. ALL FERDSEL FRARÅDES INNTIL VIDERE, skriver operasjonssentralen i forbindelse med situasjonen i Mosjøen.