Ekstremværet "Cora" er på vei

Ekstremvarselet gjelder for Møre og Romsdal samt Trøndelag. Men også på Sør-Helgeland vil det blåse kraftig opp.
Nyheter

Meteorologisk institutt har sendt ut et varsel om ekstremværet "Cora". Dette gjelder Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal. For Møre og Romsdal vil det tidlig søndag morgen øke til sørvest sterk storm utsatte steder. På formiddagen blir det en dreining til vestlig full storm og til dels sterk storm. Sent på formiddagen dreier denne nordvest og avtar. Det er ventet vindkast mellom 35-40 meter per sekund innover land. Vinden, kombinert med nedbør som snø, vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold.

Kan gi orkan i kastene

For Trøndelag vil det søndag morgen øke til sørvest sterk storm utsatte steder, mens veien dreier utover formiddagen til nordvest sterk storm. På kysten kan det bli kortvarig orkan. Utover ettermiddagen avtar vinden, men det er ventet vindkast mellom 35-40 meter per sekund innover land. Dette kan også gi vanskelige kjøreforhold.

Vind også på Helgeland

I sørlige deler av Helgeland ventes søndag ettermiddag nordvestlig full storm på 25 meter per sekund og vindkast opp til 35 meter per sekund. Det kan hende perioder med sterk storm 30 meter per sekund på kysten i sør. Vinden minker tidlig søndag kveld. Dette kan også her gi vanskelige kjøreforhold.