Torsdag kveld i 20.15-tiden ble fredagens utgaver av Brønnøysunds Avis levert i Brønnøysund av Widerøe.

Avisene ble trykket tidligere på kvelden hos Polaris Trykk Trondheim på Heimdal. Ved årsskiftet byttet BA trykkeri fra Amedia Trykk & Distribusjon i Mosjøen til Polaris i Trondheim. De første avisene som ble trykket i trønderhovedstaden, tirsdagsavisen denne uken, fikk ikke plass på flyet og måtte kjøres med bil nordover til Brønnøysund.

Widerøe brakte avisen fra Værnes til Brønnøysund. De siste 100 metrene ble løst med håndmakt. Foto: Bård Pedersen

I dag gikk imidlertid alt som det skulle og avisbudene kunne hente avisene på flyplassen like etter at Widerøe-flyet hadde landet. Dette ble altså de første avisene i avisens snart 100-årige historie som er trykket utenfor fylkesgrensene og fraktet med fly.

Sistnevnte er 100 prosent korrekt, men bare med presiseringen "på fast basis". Tidligere leder i Brønnøy Trykk og grafiker i Brønnøysunds Avis Stig Arve Høyvik forklarer hvorfor.

- BA har vært trykket utenfor fylkesgrensen tidligere. Faktisk tre ganger.Også flyfraktet tilbake til Brønnøysund. Sågar i privat fly. Tidlig på 80-tallet fikk vi en alvorlig teknisk feil på en hovedmotor på pressa som sto i Sørbyen den gang. Da ble det leid fly til Namsos og avisa ble trykket på det gamle trykkeriet til Namdal Arbeiderblad inne i byen. Vi hadde samme spesifikasjoner på våre presser, slik at vi hadde med oss ferdig utskutte folier (negative filmer) til Namsos og produserte trykkplatene der. Etter trykkingen ble opplaget kjørt til flyplassen i Namsos og fløyet tilbake til Brønnøysund for distribusjon lokalt. Det må tillegges at opplaget den gang var så stort at vi sorterte ut det som skulle distribueres i resten av Norge og leverte det på posten i Namsos. Mens vi kostet fly på de lokale abonnentene. Vi hadde to slike operasjoner til. En litt senere på 80-tallet og en tidlig på 90-tallet, men da kjørte vi landeveien og distribuerte til posten underveis via Terråk og Bindalseidet. Da var trykkeriet til NA flyttet til Spillum, mens redaksjonen fortsatt var inne i Namsos.

Ifølge budene skal de aller fleste avisene være levert ut til abonnentene i 23.30-tiden.