Dette leste dere i 2017

Dette er årets mest leste saker i året som gikk.

Dette er et utvalg av de mest leste sakene på BAnett i 2017. 

Nyheter

Det har vært et innholdsrikt år på Sør-Helgeland, og Brønnøysunds Avis' journalister har laget 110 papirutgaver, og skrevet et stort antall nettsaker.

Nytt av året er at også BAnett gikk over til en betalløsning, der Pluss-sakene krever abonnement for å leses. I skrivende tidspunkt er fordelingen av Pluss-saker og gratis-saker om lag 50/50 på forsiden av BAnett.

BAnett har hatt 13,2 millioner sidevisninger i 2017. Dette er en nedgang fra 16,5 millioner sidevisninger i 2016.

I denne saken skal vi liste opp de mest leste sakene fra året som gikk. Vi teller ikke trafikkulykker eller lignende, eller faste sider på BAnett som Skipstrafikken, Webcamera, Siste overdragelser o.l.


1. Spekkhoggerne er ute

Spekkhoggerne var ute av osen på et knapt minutt.  Foto: Simon Aldra

Redningsaksjonen for spekkhoggerne som satt fast i Trælvikosen fra 20. mai er årets mest leste sak, med 14.549 visninger. Med om lag 100 frivillige hjelpere, 25 båter og 20 kajakker stilte lokalsamfunnet opp i en stor folkeaksjon, og spekkhoggerne kom seg endelig ut.

2. Ferja blåses sideveis

Ferga MF «Tenna» fra Boreal prøvde fredag å legge til på Søvik. Det gikk først ikke, og ferga blir blåst sideveis av vinden, som hadde orkan i kastene. Hun klarte å legge til et kvarter senere.

At det blåser er ikke ukjent for oss som bor på kysten, noe denne saken fra 1. januar viser med all tydelighet. Ferja «Tenna» skulle legge til land på Søvik i Alstahaug, og da tok vinden skikkelig tak. Interessant, mente leserne, saken er lest 13.755 ganger, og 8.131 har sett videoen.

3. Testamenterte huset til dyrebeskyttelsen

Dette huset i Jektskipperveien 26 ble gitt som testamentarisk gave til Dyrebeskyttelsen Norge. Huset ble senere solgt for to millioner kroner.  Foto: Jakob Prièsner

Huset i Jektskipperveien 26 ser helt normalt ut. Men hva som ble gjort med det var alt annet enn vanlig. Da den kvinnelige eieren av huset døde i desember 2016, ble huset testamentert til dyrebeskyttelsen. 13.185 leste saken om den rause gaven.

4. «Rånemiljøet» snakker ut i BA

Vidar Moen (t.v.) og Sivert Alexandersen mente at det hadde blitt mye styr om råningen i Brønnøysund. Bak dem står femten rånebiler.  Foto: Simon Aldra

Etter klager på bråk tok BAnett i januar kontakt med rånemiljøet i Brønnøy. De snakket fritt om hvem de er, og hva de gjør. Reportasjen ble lest av 10.352.

5. Hvor fort må du kjøre for å miste lappen?

Journalistikk er også folkeopplysning. Denne saken ble skrevet i den ånden i april 2016, men er likevel lest 10.119 ganger i 2017.

6. Ekstremvarsel for Helgeland

Julegrana på Schrøders plass ga etter for vindkastene 

Været er alltid interessant, og dette ekstremvarslet fra november viser da det, og er lest 9.874 ganger.

7. Lovens korte arm

Mister kolleger Plasstillitsvalgt Espen Berg Olsen for politiet på Sør-Helgeland var skuffet og trist over konsekvensene av politireformen. Han mener det blir vanskeligere å møte forvetningene til befolkningen med de forutsetningene politiet nå har fått lokalt.  Foto: Bård Pedersen

I debattinnlegget «Lovens korte arm» tar politibetjent Espen Berg Olsen ved Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor et oppgjør med politireformen. Han fikk mange gode tilbakemeldinger i ettertid, og innlegget er lest 7.225 ganger.

8. Det er over for FlyViking

FlyViking AS innstiller driften fra 12. januar 2018. Her et FlyViking-fly på Bodø lufthavn tidligere i år.  Foto: Simon Aldra

Med bare tre dager igjen kom meldingen om at FlyViking AS skal innstille driften. I en kryptisk pressemelding hintes det imidlertid til at selskapet skal starte et nytt AS, og drive en lønnsom rute videre. Leserne var interesserte, og saken er lest 7.198 ganger.

9. Kvinne fra Sømna ble lottomillionær

En kvinne fra Sømna vant en millioner kroner i Superlotto på påskeaften.   Foto: Skjermdump, NRK

Folk vil gjerne dele gleden når noen vinner i Lotto. Denne saken fra april er lest 7.114 ganger.

10. Opphever forskrift om vannscooter

Vannscooter Klima- og miljødepartementet startet arbeidet med å oppheve vannscooter-forskriften.  Foto: Tommy Ebbesen

Vi lever tett på vannet, og at regjeringen opphever forskrift om vannscooter ble lest 6.925 ganger i januar.

11. Ferjeleiet i Andalsvåg ramlet i havet

Ferjeleiet Slik så det ødelagte ferjeleiet ut.  Foto: Helgelands Blad

 

I februar ramlet ferjeleiet i Andalsvåg i havet. Saken er lest 6.393 ganger.

12. Aursletta på TV

På Aursletta i Vistenfjorden står det nye huset til familien Aarstrand. Karl (11), mamma Kaia med vesle Nelson Pareli (4 mnd.), Anton (8) og pappa Bjørnar med Kaare Ludvig (3) lever det gode liv et steinkast fra Bjørnars barndomshjem innerst i Vistenfjorden.  Foto: Hildegunn Nielsen

I november gikk et program fra Aursletta på NRK, som en episode i serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». 6.062 leste saken.

13. Nok en Lotto-millionær

Programleder May Lisbeth Midtgård Myrvang jublet for de heldige spillerne.  Foto: Sverre Houmb / Norsk Tipping

En Brønnøymann var i april én av vinnerne av 27,5 millioner kroner. 5.928 leste saken.

14. Skrev sang for første gang

 

To brønnøybønder var i juni ute med sangen «Du å e». Lest 5.735 ganger.

15. TTS' nye ferje er sjøsatt

Den nye ferjen til Tjøtta - Forvik-sambandet var nå sjøsatt og klar for å fraktes til Norge. Dette bildet ble tatt ved verftskaien i Tyrkia. 

Årets store samferdselsnyhet på Sør-Helgeland var nok for mange nyferja MF «Hornstind». Da BAnett i januar kunne melde at den nye ferja var sjøsatt og skulle til Norge, ble denne saken lest av 5.569 lesere.