Vær obs på glatte veier

Over natten har det gått fra minus til plussgrader. Dette har ført til alvorlige trafikkulykker i Trøndelag.

De mindre trafikkerte veiene på Sør-Helgeland kan være svært glatte. Som er ved Brønnøy kirke lørdag formiddag.  Foto: Hildegunn Nielsen

Nyheter

Politiet i Trøndelag melder om flere alvorlige trafikkulykker lørdag morgen. For en time siden rykket nødetatene ut til en alvorlig ulykke ved Heimsjøen i Nord-Trøndelag på E6. To personer er bekreftet omkommet i en kollisjon mellom en brannbil fra Avinor og en personbil. Adressa.no skriver at det personbilen er utenlandsregistrert.  Bergingsarbeid pågår, men politiet melder om at veien vil være stengt over lang tid. Trafikken blir omdirigert på motsatt side av Snåsavatnet.

Nødetatene måtte også rykke ut til en trafikkulykke på Skage ved Namsos i dag tidlig på fylkesvei 17. To kjøretøyer kolliderte front mot front, og en person ble sittende fastklemt i bilen. To personer ble kjørt fra stedet i ambulanse, men skadeomfanget er ikke kjent. Politiet melder at det er svært glatt på stedet.

På Sør-Helgeland er fylkesvei 17 mellom Brønnøysund og Sømna stort sett fri for is. Det er særlig de mindre trafikkerte veiene som har mye sørpe og is. Dette gjør det vanskelig å ta seg frem til fots flere steder på Sør-Helgeland. Det kan også være lurt å være ekstra obs også for bilistene enkelte steder.