Åshild Hauan er død

Velfjording og tidligere fylkesmann gikk bort i dag.

Åshild Hauan.  Foto: Torstein Finnbakk

Nyheter

Tidligere stortingsrepresentant og fylkesmann i Nordland Åshild Hauan, gikk bort i dag 1. desember 2017, etter en tids sykdom. Hun ble 76 år gammel melder Nordland fylkeskommune.

Stortingsrepresentant

Åshild Hauan var stortingsrepresentant for Nordland Arbeiderparti fra 1981 til 1993 og fylkesmann i Nordland fra 1993. I Stortinget var hun medlem av presidentskapet fra 1985 til 1989, der hun var valgt som Odelstingspresident. Hun var i sine stortingsperioder medlem av Sosialkomiteen, Justiskomiteen, Forbruker- og administrasjonskomiteen, Samferdselskomiteen og Den utvidede utenriks- og konstitusjonskomiteen.

Som fylkesmann ble hun avløst av Hill-Marta Solberg i 2007. Hun var også i sin tid medlem i Rana kommunestyre og formannskap. Hun var også medlem av fylkestinget i Nordland fra 1979 til hun ble valgt inn på Stortinget i 1981.

Fra Velfjord

Fra 1961 til 1981 arbeidet hun som butikkmedarbeider ved Samvirkelaget på Storforshei i Rana.

Som pensjonist engasjerte hun seg i Røde Kors og var aktiv i Røde Kors sin bruktbutikk i Bodø og var i to år nestleder i Nordland Røde Kors.

Hauan var født 20. april 1941 og vokste opp i Velfjord.Regionrådet hedret Åshild Hauan

Mandag kveld hedret Sør-Helgeland regionråd avgått fylkesmann Åshild Hauan (66).

 

– Dere får det til

Fylkesmann Åshild Hauan sto for den offisielle åpningen av Midt-Norsk Sommerfestival onsdag kveld.Hauan går av

BODØ: Fylkesmann Åshild Hauan, fra Brønnøy, går etter eget ønske av som fylkesmann til høsten neste år, melder NRK Nordland.