Han deler kommunelegens oppfatning av at frykten må reduseres, men mener likevel at folk bør være på vakt og at tiltak bør vurderes. Etter å ha fått de første symptomene sommeren 2015 tok det nærmere et år før Horn fikk konstatert sykdommen, da var han sengeliggende. Nå er han stort sett kvitt sykdommen, men føler fortsatt på ettervirkningene.

- Provoserende

Han reagerer på kommuneoverlege Tore Dahls ordvalg:

- Jeg tror omfanget av denne sykdommen er mye større enn det Dahl forsøker å få frem. Jeg opplever det som ganske sterkt provoserende at han prøver å bagatellisere dette. Vi er tre naboer her på Horn som alle har fått konstatert borreliose. Jeg tror de fleste kjenner noen som har hatt befatning med dette, sier Horn.

Hele familien har valgt å la seg vaksinere mot TBE, til tross for motstand lokalt hos helsestasjonen.

- Folkehelseinstituttet har anbefalt vaksinasjon. TBE kan i verste fall være dødelig. Vi har derfor valgt å vaksinere oss, fordi vi har sett hvor alvorlig skade denne lille skapningen kan gjøre på mennesker, sier Horn.

Overdreven frykt

Han er imidlertid enig med Tore Dahl i at frykten for flått har antatt et nivå som er for høyt.

- Jeg deler Tore Dahls oppfatning av at vi må bruke naturen, og at vi kanskje må redusere frykten. Det har Dahl helt rett i, men det er en absolutt grunn til å sjekke seg selv og unger og hverandre når man vet at man har vært i områder der man kan få flått på seg. Selv har jeg aldri vært hysterisk på dette, men samtidig var det bare én som skulle til for å sette meg ut i to og et halvt år. Jeg kommer likevel ikke til å unngå naturen av den grunn.

Selv har han også opplevd at enkelte tiltak kan redusere flåttproblemet.

- Jeg har en liten flokk på 20 saue som beiter ned området rundt husene her og er ikke i tvil om at dette har redusert flåttbestanden betydelig. Har nesten ikke registrert flått i sommer etter at vi fikk nedbeitet området. Jeg mener også at bråtebrann kan være et mulig tiltak, sier Horn.