Petter fra Sømna ble verdensmester

Vant sin klasse i helgens VM i kropsbygging og fitness i Romania.
Nyheter

Petter Bergh Horgen (21), sønn av "Midtnattrittets mor" Tove Fredrikke Bergh fra Sømna, ble i dag verdensmester i klassen Mens Physique Junior (+178). Horgen bor og trener i Oslo til daglig.

International Federation of Bodybuilding & Fitness (IFBB) arrangerer denne helgen verdensmesterskap for junior og veteran i Romania, og der har Horgen vært i ilden i dag.

Han gjorde sine saker på scenen ekstremt bra og ble verdensmester i sin klasse, der det var 18 deltakere fra 14 forskjellige land. Horgen ble også nummer to sammenlagt.

President i Norges Kropssbygger- og Fitnessforbund Tone Opheim er svært stolt av sin unge deltaker. Hun var med på forrige helgs senior-VM, der Horgen kapret en sjuendeplass i seniorklassen.

- Det ser ut til at jeg valgte feil helg, nå sitter jeg her og føler med fra Norge. Dette er jo kjempestort, jeg skulle ønske jeg kunne vært der for å se dette, sier Opheim.

Hun beskriver Petter Bergh Horgen som et "unikt talent". 21-åringen er faktisk som en debutant å regne i denne sammenhengen.

- Det han gjør nå må vel kunne beskrives som en kometkarriere. Dette er hans første sesong, han begynte å konkurrere i høst. Først deltok han på Sandefjord open, der alle debutanter må være med for å kunne delta i NM. Der vant han. Så vant han NM to uker etterpå, og nå har han vært i senior-VM der han tok en sjuendeplass - altså én plass unna finalen der - og nå vinner han junior-VM. Helt utrolig. Det er mange som trener i årevis bare for å komme til en finale, så man kan trygt si at Petter er et talent, sier Opeheim.

Fitness og spesielt herreklassen "mens physique" og kvinneklassen "bikini fitness" blir stadig mer populært, ifølge NKF-presidenten.

- Forrige helg var det 81 land med i seniormesterskapet. Det er ikke mange VM som har så mange nasjoner med. Vi har 190 land representert i vårt internasjonale forbund, sier Opheim.

Hun beskriver mens physique slik:

- I gamle dager het det bare kroppsbygging, I Arnold Schwartzeneggers dager. De siste fem årene har vi imidlertid sett en dreining mer over mot fitness, og så har man denne klassen litt midt i mellom som heter mens physique. Det handler om å få til en "Surfer boy-look". Man dømmer hele utseendet. Man skal ha bra hud, bra symetri,være  bredskuldret og ha sixpacken i orden. Men man skal ikke se ut som en kroppsbygger, er man for stor så blir man trukket. Dette har blitt veldig populært i Norge i det siste. Det er grenen som vokser raskest, og som hadde flest deltakere i norgesmesterskapet, sier Opheim, som selv er internasjonal dommer.

Et viktig element i denne idretten, i tillegg til beinhard trening over mange år, er kosthold.

- Man må gå på streng diett i flere måneder før en slik konkurranse. Men nå tenker jeg at Petter trygt kan spise og kose seg inn mot jula, det har han fortjent. Nå har han vunnet det som finnes som junior, så han må vel satse som senior nå framover, sier den stolte presidenten.