Sterk vind gir direkteferje mellom Horn og Forvik

Hornstind går direkte mellom Horn og Forvik fredag kveld.  Foto: Hildegunn Nielsen

Nyheter

Fredag sendte Meteorologisk institutt ut kulingvarsel for strekningen Rørvik - Melbu, hvor det ble varslet periodevis sterk kuling 20 m/s, natt til lørdag dreiende sørlig. Klokken 17.00 blåste det liten kuling, 10,6 m/s fra sør ved Brønnøysund lufthavn.

Dette har gitt konsekvenser for ferjetrafikken. På sambandet Horn - Andalsvåg ble avgangen fra Horn kl. 17.05 og fra Andalsvåg 17.30 innstilt grunnet sterk vind i Andalsvågen. Avgangen kl. 18.35 fra Horn går direkte til Forvik på grunn av kraftig vind på Andalsvåg. Retur til Horn blir fra Forvik cirka kl. 19:40.

- Avganger Horn-Andalsvåg blir vurdert fortløpende, melder TTS, som senere oppdaterer:

- Avgang kl. 20.55 fra Horn går direkte til Forvik på grunn av kraftig vind på Andalsvåg. Retur til Horn blir fra Forvik ca kl. 21.45. Dette vil bli siste turen på sambandet i kveld.

Senere fredag kveld melder TTS:

- Horn-Andalsvåg - avgang kl. 08:50 fra Horn går direkte til Forvik på grunn av kraftig vind på Andalsvåg. Retur til Horn blir fra Forvik ca kl. 09:50. Avganger Horn-Andalsvåg blir vurdert fortløpende.

Dette var også situasjonen lørdag formiddag:

- Horn-Andalsvåg - avgang kl. 11:15 fra Horn går direkte til Forvik på grunn av kraftig vind på Andalsvåg. Retur til Horn blir fra Forvik ca kl. 12:10. Avganger Horn-Andalsvåg blir vurdert fortløpende, skriver TTS.

TTS tar også forbehold om anløp på Tro på Tjøtta-Forvik-sambandet.

Følg skipstrafikken her.