Tre elever pågrepet etter trusler mot Bodø-skole

Truet med skoleskyting.
Nyheter

Politiet fikk kl 12.30 torsdag melding om at det var kommet trussel om skyting i tilknytning til Bodø videregående. Skytingen skulle finne sted på fredag.

- Politiet tar slike trusler på alvor og har satt inn store ressurser for å oppklare saken, sier Bent-Are Eilertsen, stabssjef i Nordland politidistrikt.

Gjort beslag

I løpet av kort tid aksjonerte politiet på tre ulike steder i Bodø. Tre menn er pågrepet i tilknytning til saken. De er alle tre elever ved Bodø videregående skole.

- Politiet har gjort beslag som underbygger trusselen, men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å si noe mer om hvilket beslag det dreier seg om. Saken vil bli etterforsket videre, de tre pågrepne vil bli avhørt av politiet i løpet av dagen. Politiet har etablert dialog med skoleledelsen og barnevernet, sier Eilertsen.

Ingen fare

- Politiet har kontroll på selve trusselhendelsen. Vi legger nå vekt på å ivareta elevene og våre ansatte, sier rektor ved Bodø videregående skole, Nina Røvik.

- Skoledagen går som normalt i morgen. Før skoledagen starter, vil alle lærere få informasjon om hva som har skjedd. Det samme gjelder selvsagt elevene. Det aller viktigste å slå fast er at det ikke er noen fare knyttet til trusselen. Politiet har hånd om de involverte i dette, og skoledagen går som normalt i morgen, forteller Røvik.