Ønskereprise på Rootsen

Åge Aleksandersen, Gåte og Ida Maria på neste års Rootsplakat.

Stein Brekk og Torstein Moe i Rootsfestivalen sier de allerede har kontrakt med flere artister enn de tre som nå slippes, norske og utenlandske, til neste års festival.  Foto: Matti Riesto

Nyheter

Torsdag slapp Rootsfestivalen de første tre artistene til 2018-festivalen, som arrangeres 11. - 14. juli. På toppen av plakaten står, for femte gang: Åge Aleksandersen og Sambandet.

- Dette er rosinen i pølsa. Åge hadde kjempelyst til å spille her igjen, sier festivalsjef Torstein Moe.

Åge og Sambandet har tidligere spilt på Rootsfestivalen i 2005, 2007, 2013 og 2016. (og ikke tre ganger, som vi kom i skade for å skrive)

Åge for tredje gang

Verken han eller bookingsjef Stein Brekk synes det er for tidlig å ha Åge Aleksandersen tilbake på Rootsen kun to år etter forrige konsert.

- Åge er en nasjonalskald. Dette er tross alt det bandet publikum spør mest etter. Kveldene med Åge-konsert er de vi har solgt ut raskest, sier Moe.

- Åge og Sambandet har ståsted i denne regionen. De er en institusjon - de kan spille her hvert år. Og så har du vår lokale tilknytning: Gunnar Pedersen kan stå på scenen og spille verdens fineste gitarsolo mens han nesten ser hjem, påpeker Stein Brekk.

Åge og Sambandet spiller lørdag. De to andre bandene er fortsatt "flyttbare".

Gåte gjenforent

Klare er også folkemusikkrockerne i Gåte og Nesnas egen Ida Maria. Gåte var det første bandet som underskrev kontakt om Roots-konsert neste år.

- Det første jeg tenkte da jeg hørte at Gåte var gjenoppstått var "de skal vi ha", sier Brekk.

Trønderbandet slo gjennom med et brak med sin folkemusikk-influerte rock i 1999. Frontet av søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli solgte de til sammen over 100.000 eksemplarer av albumene "Jygri" (2002) og "Iselilja" (2004), før de holdt sin foreløpig siste konsert 31. desember 2005.

Siden har de gjort konserter i 2009 og 2010, og nå er Gåte tilbake med bandets kjerne intakt. Denne måneden kom EP-en "Attersyn".

Klart for Ida Maria

Ida Maria fra Nesna har - utrolig nok - ikke spilt på Rootsfestivalen før.

- Hun har vært på blokka i mange år, nå passet det endelig, sier Torstein Moe.

Ida Maria har i høst vist sine ferdigheter innen en rekke sjangere i NRK-programmet "Stjernekamp", hvor hun kom helt til semifinalen. Hun har vært Norges tøffeste rockedame helt siden hun vant Urørt-finalen med låta "Oh My God" i 2007. Ida Maria har også en høy stjerne internasjonalt og har blant annet sunget duett med Iggy Pop.

I fjor fikk hun mye ros for den gospelinspirerte EP-en "Scandalize My Name".

Totalt bruker Rootsfestivalen "godt over fire millioner" på artistrelaterte utgifter på 2018-festivalen.

- Det er rekord. Vi lager "the best games ever", smiler Moe.

Kan bli flyttet

Kulturparken på Lille Brønnøya kan bli klar til neste år, men foreløpig har Rootsfestivalen søkt om å få arrangere samme sted som i år, like sør for Havnesenteret.

- Mest sannsynlig blir det der. Men vi har en plan A og en plan B. Vi har sikret oss muligheten til å ta rigging av hovedscenen ut av kontraktene dersom vi får anledning til å bruke scenen på Lille Brønnøya. Det vil vi i så fall spare tid og arbeid på, påpeker Torstein Moe.


Åge, sukkerhanin

Rolls Roycen i norsk rock viste hvem som er sjåføren.

 

Ida Maria bruker bilde fra Vevelstad

Ida Maria er manipulert inn i et bilde fra Vevelstad på sitt nye albumcover.Gikk ut med et smell

Stemning, liv og glede med Åge & Sambandet lørdagkveld.

 

Åge leverte varene

TØRRFISKBRYGGA: Åge Aleksandersen ga 650 jublende publikummere på Tørrfiskbrygga det de var ute etter onsdag: Hits, allsang og rock `n` roll.

 i