Torsdag kommer det sterk kuling

Det er lite som tyder på at Brønnøysund blir noen værvinner de neste par dagene.

Torsdag kommer vinden opp i sterk kuling i Brønnøysund, men allerede onsdag kan nok steder som Vega oppleve så sterk vind. På kartet er sterkere rødfarge synonymt med sterkere vind.  Foto: YR.no

Nyheter

Tirsdag har været i Brønnøysund vært blandet, med både regn og opphold, og tidvis litt vind.

– Resten av tirsdag blir det ganske mildt, dere er nok oppe i ni grader. Så er det ganske sterk sørlig vind, oppe i liten kuling ved Brønnøysund, sier meteorolog Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt i Tromsø til BAnett.

Sterkest på kysten

Det er en front som går forbi Brønnøysund i løpet av tirsdag kveld, og den vil gi litt nedbør som gir seg utover kvelden.

– Onsdag ser det ut til at det kommer litt mer nedbør, og sørvestlig liten kuling. Vinden øker på utover dagen og kvelden opp mot stiv kuling ute på kysten, og dere får litt bygevær, men inne i Brønnøysund er dere neppe oppe i sterkere vind enn liten kuling, sier Haukeland.

Sterk kuling

Torsdag er den store vinddagen så langt i uka.

– Torsdag blir det enda sterkere vind, da kommer denne vinden helt inn til Brønnøysund. Da snakker vi stiv kuling, periodevis sterk kuling. Men det ser ikke ut som det er noen fare for storm. Det blir fortsatt litt nedbør i form av regn, sier han.