Ungdomslaget Alltid Fremad arrangerer sin høstmesse lørdag og søndag. Da fylles ungdomshuset på Mosheim med salgsstands og mange som starter julegavehandelen.

— Vi har mellom 20 og 25 i hovedsak lokale utstillere som selger tradisjonelle håndverksprodukter som strikkevarer, matter, lappeteknikk, krepping og matter, for å nevne noe. Det er også tuppervarer og lignende produkter til hus og hjem, og unger som skal selge dopapir og potet, forteller leder Rita Moe.

I kafeen blir det som vanlig mye godt.

— Vi selger kaffe, brus og kaker, og søndagsmiddag bestående av kjøttkaker i brun saus med riskrem til dessert, forteller Moe.

Under hennes ledelse har ungdomslaget som ble stiftet i 1901 og har rundt 100 medlemmer kommet seg på beina igjen. Inntektene fra vår- og høstmesse, loppemarked og utleie går til oppussing av ungdomshuset som ble bygget på 1930-tallet.

— Det er et møysommelig arbeid som koster mye penger. Vi har fått gjort mye. Blant annet er hele det elektriske anlegget skiftet, vi har fått nytt kjøkken, ett av doene er totalrenovert og alle vindu og dører er skiftet. Men det gjenstår fortsatt mye. Det største løftet blir nytt tak. Vi har lekkasjer så det trengs, sier Moe.

Det foreligger også planer om å utvide parkeringsplassen.

— Vi får lov av grunneier Harald Heimstad å bruke ekra hans vest for ungdomshuset ved behov når det er tørt. Men vi ønsker å legge skikkelig dekke så den kan brukes permanent. Alt koster penger, så vi må ta det etappevis, sier Rita Moe.