Politiet i Nordland går ut med piggdekk-påminner

I helga er det en viktig frist.

Etter en rekordvarm høst er temperaturene på vei nedover.  Foto: Bård Pedersen

Nyheter

Poltiet i Nordland melder at de har får en del spørsmål om piggdekk og dekkskift i disse dager, og de har derfor gått ut med følgende melding:

- I Nord-Norge er datoen for skifte til piggdekk 15.oktober. Det betyr at du ikke vil bli bøtelagt dersom du kjører med piggdekk etter denne datoen. Det er ikke et krav at dekkene er skiftet til denne datoen, dersom forholdene for øvrig er gode.

Politiet fastslår at alle trafikanter selv har selv et ansvar for at bilen de kjører er i riktig stand og skodd etter forholdene til enhver tid.

- Mange er usikre på om de vil få gebyr dersom de blir kontrollert før 15.oktober og har lagt om til piggdekk. Man må følge med på værmeldingen og gjøre en vurdering om man skal passere for eksempel fjelloverganger og om det er meldt om lave temperaturer før 15.oktober, skriver politiet.